Leren relativeren Bekijk groter

Leren relativeren

Geef een positieve wending aan je gedachten

9789088503221

Sold out

The Work van Byron Katie uitgelegd in toegankelijke psychologie. Verlicht zijn, mindfulness, gedachten, onze hersenen: ontdek hoe het werkt. Voor iedereen die wil leren stress en negatieve gedachten te relativeren

Meer details

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013 - 2015, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

The Work van Byron Katie uitgelegd in toegankelijke psychologie. Verlicht zijn, mindfulness, gedachten, onze hersenen: ontdek hoe het werkt. Een luchtig en scherpzinnig boek. Voor iedereen die wil leren stress en negatieve gedachten te relativeren.

The Work van goeroe Byron Katie (Verenigde Staten) is razend populair bij iedereen die wil leren stress en negatieve gedachten te relativeren om zo een gelukkiger leven te leiden. Zo populair dat psychologen over de hele wereld haar methode al een plek hebben gegeven in hun dagelijkse therapiepraktijk. En dat terwijl het effect van The Work nooit wetenschappelijk is aangetoond.

Arbeids- en Gezondheidpsycholoog Janneke Gaanderse zocht als eerste naar de wetenschappelijke verklaring voor het succes van The Work. Die verklaring vond ze, in drie therapievormen die afzonderlijk al jaren worden toegepast in de psychologische praktijk: het Socratisch dialoog (een cognitieve gesprektechniek), mindfulness en priming (een manier waarmee je nieuwe, positieve gedachten kunt aanleren).

In Leren Relativeren zet zij de bevindingen uit haar onderzoek op een rij. Daarnaast biedt zij in dit boek een praktische leidraad met allerhande handige checklists, hulpmiddelen en oefeningen, voor psychologen maar zeker ook voor alle mensen die zelf willen leren relativeren.

Auteurs

Janneke Gaanderse

Janneke Gaanderse (1977) is psycholoog Arbeid en Gezondheid, aangesloten bij het NIP. Ze werkt als studentendecaan bij de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft zij begeleiding in relatie- en werkproblemen en helpt ze mensen om te leren hoe zij een effectiever, efficiënter en meer ontspannen leven kunnen leiden. Na haar afstuderen richtte zij de Praktijk Psychologie Amsterdam op, waar zij onder andere op The Work gebaseerde cursussen Relativeren aanbiedt.