Psychosociale hulpverlening in de huisartsenpraktijk Bekijk groter

Psychosociale hulpverlening in de huisartsenpraktijk

Een leidraad voor elke hulpverlener in de wijk en de zorg

9789088504075

Verkrijgbaar

Dit boek biedt iedere huisarts en hulpverlener in de huisartsenpraktijk, de wijk en de zorg een handvat voor de psychosociale hulpverlening. Duidelijk, overzichtelijk en toegankelijk met een grote diversiteit aan praktijkervaringen.

Meer details

28,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Dit boek - met sprekende voorbeelden van praktijksituaties in de huisartsenpraktijk - is een handvat voor iedere huisarts en hulpverlener in de huisartsenpraktijk, de wijk en de zorg. Het biedt een grote diversiteit aan praktijkervaringen, met de daarbij toegepaste psychosociale hulpverlening. Na elke casus wordt de keuze van de toegepaste methoden gemotiveerd. In het tweede deel worden de effectieve werkmethoden op een rij gezet en toegelicht.

Het boek gaat in op veelvoorkomende probleemsituaties, waarbij een gericht begeleidingsproces noodzakelijk is. Angst- en stemmingsklachten, rouw en verlies, burn-out, depressie en communicatieproblemen zijn hiervan een belangrijk onderdeel. Tevens worden meerdere ouder- en kindsituaties en andere relationele problemen uitgewerkt. De familiebegeleiding is als wezenlijk onderdeel in het boek opgenomen.

De komt in de casuïstiek tot uiting. Deze wordt met wetenschappelijke en effectieve methoden uitgewerkt, waarvan de meeste eenvoudig toepasbaar zijn. Dit boek is van grote waarde voor iedere poh-ggz, huisarts en hulpverlener die zich wil verdiepen in de psychosociale zorg aan zijn cliënt/patiënt.

Auteurs

Corrie Baas

Corrie Baas werkt Vanaf haar eerste beroepsperiode in de gezondheidszorg. Ze begon als verpleegkundige, volgde daarna de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige en de HBO-opleiding tot Maatschappelijk werkende. Ze volgde ook enkele modules van filosofie.
Nu werkt ze al 25 jaar als psychosociaal hulpverlener. De eerste jaren hiervan als maatschappelijk werkende in het ziekenhuis en bij een gemeentelijke instelling. Vervolgens als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de reguliere GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) en als laatste in de huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner GGZ. Tijdens haar GGZ-periode heeft ze diverse specifieke trainingen gevolgd op het gebied van rouw, burn-out, persoonlijkheidsstoornissen, consultatie, reminiscentie en groepsbehandeling.
Ze heeft een eigen bedrijfje, waarbij ze zowel individuen begeleid als groepjes. De groepscursussen zijn: In balans, Mindfulness, Sociale vaardigheden en Rouwbegeleiding.