De psychopaat in mij Bekijk groter

De psychopaat in mij

De persoonlijke reis van een neurowetenschapper door de donkere kant van het brein

9789057124105

Verkrijgbaar

Uit scans blijkt dat de auteur het brein heeft van een psychopaat. Hoe kan hij dan toch gelukkig getrouwd zijn en vader van twee kinderen? In welke mate beïnvloedde zijn genetische aanleg zijn gedrag? Dat zoekt hij uit in dit boek.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

James Fallon was al jarenlang actief als succesvol neurowetenschapper toen zijn onderzoek opeens een persoonlijke wending nam. Bij het bestuderen van hersenscans van zijn familieleden, stuitte hij op een scan waarvan het patroon precies overeenkwam met dat van seriemoordenaars.

Dat kon twee dingen betekenen: of hij had de scans van een familielid per ongeluk verwisseld met die van een crimineel, of een van zijn familieleden was een psychopaat. Echt verontrustend werd het, toen bleek dat het een scan betrof van zijn eigen brein.

Deze ontdekking zette Fallons leven op zijn kop. Hoe kon hij, gelukkig getrouwd en vader van twee kinderen, een psychopaat zijn? In welke mate beïnvloedde zijn genetische aanleg zijn gedrag?

In De psychopaat in mij beschrijft Fallon zijn zoektocht naar antwoorden op deze vragen. Want ondanks alle wetenschappelijke inzichten, zijn wij mensen nog complexer te zijn dan we ons kunnen voorstellen.

Auteurs

James Fallon

James Fallon is hoogleraar psychiatrie en menselijk gedrag aan de School of Medicine, University of California, Irvine.