Wilskracht Bekijk groter

Wilskracht

De herontdekking van de grootste kracht van de mens

9789057123474

Verkrijgbaar

Zelfbeheersing is een fundamenteel menselijke eigenschap en een onmisbaar ingrediënt van onze samenleving. Dit boek toont het aan aan de hand van baanbrekend psychologisch onderzoek en inspirerende voorbeelden.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 296p.

Meer informatie

Wat is er nodig om de verleidingen van het moderne leven te weerstaan, productiever te worden, beter te presteren op school en op het werk, verstandiger keuzes te maken en minder stress te ervaren?

Voor een succesvol en gelukkig leven zijn twee eigenschappen van belang: intelligentie en zelfbeheersing. Aan je intelligentie valt niet veel te verbeteren, aan je zelfbeheersing des te meer. Zelfbeheersing vereist wilskracht. Baumeister en zijn medewerkers toonden aan dat wilskracht werkt als spierkracht: beide kunnen door oefening worden versterkt en beide nemen af bij overbelasting.

Dit boek bespreekt baanbrekend psychologisch onderzoek en inspirerende voorbeelden uit de literatuur en de media. Het laat zien dat zelfbeheersing een fundamentele menselijke eigenschap is, een onmisbaar ingrediënt van vrijwel elk aspect van onze samenleving of het nu gaat om moraal, uitzonderlijke prestaties, zakelijke beslissingen, partnerkeuze, lijnen of ons uitgavenpatroon.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Roy Baumeister

Roy F. Baumeister is onderzoekspsycholoog aan de universiteit van Queensland, Australië en bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam.


Van dezelfde auteur:

John Tierney

John Tierney is wetenschapsjournalist bij The New York Times.