Uiltje Bekijk groter

Uiltje

9789081882613

Verkrijgbaar

Een klein verhaal over een groot avontuur. Helemaal op de peuter gericht. Om heel vaak voor te lezen.

Meer details

7,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 32p.
Extra 16 x 16 cm - volledig in kleur

Meer informatie

Uiltje komt uit zijn ei; niet in een nest, maar in het gras. Hij krijst alles bij elkaar. Een konijntje, kikker en egel proberen hem zonder resultaat op te vrolijken. Gelukkig wordt hij uiteindelijk door zijn moeder opgehaald.

Een klein verhaal over een groot avontuur.
Een prachtig boekje voor de allerkleinsten. Om heel vaak voor te lezen!

Helemaal op de peuter gericht is Uiltje heel sober gehouden, zowel de tekst als de illustraties.

 

Auteurs

Guus Houtzager

Guus Houtzager (1955-2018) was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en verhalenbundels voor volwassenen, onder meer een trilogie over onverzettelijke helden uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. Tevens is hij de auteur van een in tien talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie. Daarnaast schreef hij ook kinderboeken.


Janneke Houtzager-Maas

Janneke Houtzager-Maas (1950) werd na haar opleiding aan de kunstacademie vrij kunstenares en exposeerde in verschillende galeries. De ontwikkeling tot illustrator begon toen Guus Houtzager voor haar een kinderverhaal schreef: de oerversie van Hoe Beer leerde vliegen. Er volgden nog vele versies die uiteindelijk resulteerden in de eerste publicatie van uitgeverij Béatrice Smeets. En de verwezenlijking van een jeugddroom.