Heer Phant krijgt een vriend Bekijk groter

Heer Phant krijgt een vriend

9789081882644

Verkrijgbaar

Hoe heer Phant, die van netjes houdt, en zijn eerder slonzige buur Archibald toch goede vrienden worden. Prentenboek.

Meer details

16,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Papieren Tijger
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 44p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Heer Phant houdt ervan dat alles netjes en schoon is. Dan krijgt heer Phant een nieuwe buurman, Archibald, en de heer Phant nodigt hem uit voor een kopje thee. Maar tot grote schrik van heer Phant maakt Archibald alles vies.

Als Archibald hem uitnodigt om te komen eten wil hij eigenlijk helemaal niet gaan, want hij weet zeker dat Archibald vreselijk vies eten kookt. Maar heer Phant is beleefd, en gaat toch.
En dan gaat er van alles mis tijdens het etentje en wordt heer Phant erg boos.

Toch worden ze vrienden. Maar hoe?

Gerelateerde titels

Auteurs

Guus Houtzager

Guus Houtzager (1955-2018) was schrijver en vertaler. Hij publiceerde verschillende romans en verhalenbundels voor volwassenen, onder meer een trilogie over onverzettelijke helden uit de oudheid die bepalend waren voor de vorming van algemeen menselijke waarden. Tevens is hij de auteur van een in tien talen vertaald naslagwerk over de Griekse mythologie. Daarnaast schreef hij ook kinderboeken.


Janneke Houtzager-Maas

Janneke Houtzager-Maas (1950) werd na haar opleiding aan de kunstacademie vrij kunstenares en exposeerde in verschillende galeries. De ontwikkeling tot illustrator begon toen Guus Houtzager voor haar een kinderverhaal schreef: de oerversie van Hoe Beer leerde vliegen. Er volgden nog vele versies die uiteindelijk resulteerden in de eerste publicatie van uitgeverij Béatrice Smeets. En de verwezenlijking van een jeugddroom.