Cartooning Syria - Herziene druk Bekijk groter

Cartooning Syria - Herziene druk

9789491921445

Verkrijgbaar

39 Syrische en een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars tonen de complexe en mensonterende situatie in Syrië, op karikaturale, cynische en soms humoristische wijze.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijUitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave2019, 2de druk
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's240p.

Meer informatie

In Cartooning Syria brengen 39 Syrische en een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars de mensonterende situatie in Syrië in beeld. Dat doen ze op karikaturale, cynische en soms humoristische wijze.

Naast 156 cartoons van Syrische cartoonisten (van wie een aantal nog woonachtig in Syrië) staat er in Cartooning Syria ook onder andere werk van de Nederlandse cartoonisten Joep Bertrams, Jos Collignon, Tom Janssen, Tjeerd Royaards, Bas van der Schot en Willem, de Vlamingen Gal en Lectrr, de Duitser Klaus Stuttmann en de Noor Roar Hagen.

Cartooning Syria opent met een voorwoord van samensteller Ronald Bos, bevat een inleiding van Mwafaq Katt, bekroond cartoonist, animatiefilmer en voormalig docent graphic design in Syrië, en artikelen van Mohammad Dibo, Mahmoud AL-Bahra, Theo de Feyer, Gert Jan Pos, Joost Pollmann en Roel Daenen.

Deze uitgave is uitgebreid met zes nieuwe cartoonisten.