Alles komt goed Bekijk groter

Alles komt goed

PFOS, Oosterweel en de terugkeer van De Kat

9789462673441

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Dit boek verschijnt in mei 2022. U kan het schrijfproces mee vooruithelpen met deze crowdfunding (zie hieronder).

Het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 260p.
Verwachte verschijningsdatum september 2022

Meer informatie

Dit boek verschijnt in mei 2022. U kan het bij wijze van duw in de rug van de auteur nu al bestellen en betalen. U krijgt het dan in uw bus van zodra het gedrukt is. Bovendien wordt u op een originele en leuke manier betrokken bij het schrijfproces.

In Vlaanderen is PFOS zoals god: overal. Dit is het verhaal achter ons grootste naoorlogse milieuschandaal. Het is een historie van geheime dadingen, milieuvergunningen à la carte, lozingen in de Schelde en een bovengronds stort dat weer opduikt als beveiligingsberm voor Oosterweel. Een relaas dwars doorheen milieubewegingen, milieuadministratie, onderzoeksinstituten, betonboeren en justitie. Er komt een multinational in voor, een stoet van moreel corrupte gezagdragers, een toxicoloog die spartelt als een vis op het droge, een dronken schepen en enkele piraten. Toch is Alles komt goed veel meer dan een thriller die het koudste bloed doet koken. Het graaft ook en vooral naar de fundamenten van het systeem dat Vlaanderen deed vervellen tot ecologische pechstrook van Europa. Bovendien is dit een persoonlijk verhaal. Over het omarmen van wie je bent, de rol van geld, en de kracht en onmacht van sociale media. Over hoe je op een dag opstaat en ontdekt dat je de identiteit van een superheld hebt geërfd.

Auteurs

Thomas Goorden

Thomas 'De Kat' Goorden is een activist voor milieu- en mensenrechten. Vriend en vijand beschouwen hem als de klokkenluider in het PFOS-schandaal.