Socialisme voor (her)beginners Bekijk groter

Socialisme voor (her)beginners

9789064456503

Sold out

Dit boekje wil zowel de beginners als de herbeginners een beknopt en helder beeld geven van het socialisme als historische traditie en als actueel politiek model.
Download dit boek gratis (pdf)

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Download dit boek gratis (pdf)

Er is de laatste decennia nogal wat stof gevallen over socialisme. Een hele generatie jongeren groeit op zonder enige voeling met socialistische idealen en standpunten, terwijl de oudere generatie er haar twijfels over heeft of verbitterd is over wat velen als het failliet van hun gedachtegoed ervaren.
Dit boekje wil zowel de beginners als de herbeginners een beknopt en helder beeld geven van het socialisme als historische traditie en als actueel politiek model. Het bespreekt het socialisme in zijn verschillende vormen en geeft argumenten voor een nieuw en relevant socialistisch engagement in de 21ste eeuw.

Auteurs

Jan Blommaert

Jan Blommaert was hoogleraar taal, cultuur en globalisering en directeur van het Babylon studiecentrum aan Tilburg University. Naast zijn academisch werk publiceerde hij bij EPO veertien boeken. In 1993 kreeg hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn bijdragen over het migrantenvraagstuk.
Hij overleed op 7 januari 2021 - In memoriam Jan Blommaert