Kapitalisme voor beginners Bekijk groter

Kapitalisme voor beginners

9789462671676

Verkrijgbaar

Een inleiding tot het economisch systeem dat zo dominant is dat de media het nog nauwelijks benoemen: kapitalisme.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2019
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's154p.
Extrageïllustreerd

Meer informatie

Het zou een vraagstuk uit een examen wiskunde kunnen zijn: hoe lang moeten de 300.000 kassiersters van Lidl werken vooraleer ze het vermogen van hun grote baas Dieter Schwarz evenaren? Meneer Schwarz zit op een berg van 37 miljard euro. De vrouwen aan de kassa verdienen gemiddeld 1.300 euro per maand.

Zelfs wie het nieuws maar van op afstand volgt, begrijpt: de economie is een universum van haaien en jakhalzen. Maar om de vinger echt op de wonde te leggen heb je een breder kader nodig. Daarom schreef de Amerikaanse socioloog Vivek Chibber een inleiding tot het systeem dat zo dominant is dat de media het nog nauwelijks benoemen. Kapitalisme voor beginners, ondertussen in meer dan tien talen vertaald, valt uiteen in drie delen. In het eerste legt de auteur uit waarom kapitalisten en werkende mensen niet dezelfde belangen hebben. In het tweede zoomt hij in op de rol die de staat speelt in dit systeem. In het laatste focust hij op de rol van de werkende bevolking.

Miljardair Warren Buffet wist het al: ‘Klassenoorlog bestáát en mijn klasse is aan het winnen.’ Wie zich daar niet bij wil neerleggen, moet dit boek lezen.

Oorspronkelijke titel: The ABC’s of Capitalism. Verschenen bij Catalyst/Jacobin, 2018. Vertaald door Marina Mommerency. In samenwerking met Lava Tijdschrift, dat het boek voorzag van feiten en cijfers uit België, Nederland en Europa.

Downloaden

Auteurs

Vivek Chibber

Vivek Chibber is professor sociologie aan de New York University. Hij is betrokken bij de gerenommeerde Amerikaanse tijdschriften Catalyst en Jacobin.


Persartikels

NBD Biblion (12-06-2019)
"Helder boek zonder franje, waarin de mythes van het kapitalisme worden ontkracht. Voor een redelijke lezerskring."

Diggit Magazine (06-06-2019)
"Het boek biedt een mooi en puik uitgewerkte inleiding tot kapitalisme voor mensen die met de term, en de traditie van analyse die erachter schuil gaat, niet vertrouwd zijn." - lezen

KifKif (29-05-2019)
"Het boek is vooral bedoeld voor activisten, studenten en professionals om als leidraad te dienen voor een linkse politiek." - lezen