Waarom (niet) langer werken? Bekijk groter

Waarom (niet) langer werken?

9789462670198

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

De verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is ondoenbaar, onlogisch en onnodig, betoogt pensioenspecialist Kim De Witte.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (12,5 x 20 cm) - ca. 248p.
UitgeverijEPO
Jaar van uitgave2017
Verwachte verschijningsdatumdecember 2017

Meer informatie

Vóór de verkiezingen van 25 mei 2014 verdedigde geen enkele partij de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, laat staan langer werken voor minder pensioen. Drie keer raden wat de eerste maatregel van de nieuwe regering is. Nochtans is langer werken ondoenbaar, onlogisch en onnodig, zegt pensioenspecialist Kim De Witte. Het is ondoenbaar omdat we niet allemaal langer leven en zeker niet in goede gezondheid: één op de drie zestigers kampt met ernstige gezondheidsproblemen. Het is onlogisch omdat België nog steeds meer dan 600.000 werklozen telt: bompa werkt zich kapot en kleinzoon zoekt hopeloos naar een job. Het is tot slot onnodig: volgens de Studiecommissie voor de Vergrijzing zullen wij in 2060 evenveel betalen voor onze pensioenen als Oostenrijk en Frankrijk nu al doen. Is dat onhaalbaar? Natuurlijk niet. ’t Zijn geen zotten die ons langer doen werken. Wel politici en werkgevers die vanuit hun maatschappijbeeld kiezen voor een bepaald sociaal en fiscaal beleid.

Auteurs

Kim De Witte

Kim De Witte is licentiaat in de rechten en in de economie. Hij werkte als advocaat, specialiseerde zich in arbeidsrecht en
pensioenen en doceert in de leergang pensioenrecht aan de KU Leuven. Hij is lid van de studiedienst van de PVDA.