Belastingparadijs België Bekijk groter

Belastingparadijs België

9789491297571

Verkrijgbaar

Marco Van Hees fileert het systeem dat België bovenaan alle rankings van fiscale paradijzen katapulteert. Over notionele interesten, belastingaftrek, meerwaarde op aandelen, definitief belaste inkomsten... en de noodzaak van een miljonairstaks.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 180p.

Meer informatie

'Sire, laten we de armen belasten, ze zijn met meer', adviseerde minister van Financiën Jean-Baptiste Colbert ooit zijn baas zonnekoning Lodewijk XIV. Colbert is al een paar eeuwen dood maar in dit kleine koninkrijk aan de Noordzee lijken zijn ideeën springlevend.

Voor wie inkomsten uit vermogen haalt is België een belastingparadijs. Met allerlei aftrekken en vrijstellingen: van notionele interesten, definitief belaste inkomsten, meerwaarden op aandelen... Maar o wee als je de pech hebt je inkomen uit arbeid te halen en niet tot de 1% rijkste Belgen te behoren dat is de groep die evenveel bezit als de 60% minst rijken.

Marco Van Hees, onder de taalgrens bekend als de Robin Hood van de Borinage en de man achter onthullingen van de PVDA-studiedienst, fileert het systeem dat België bovenaan alle rankings van fiscale paradijzen katapulteert, netjes tussen de Bahama's, de Kaaimaneilanden en Luxemburg. Over de 496 euro belastingen van Arcelor Mittal, Delphine Boël als dochter van Bernard Arnault en de noodzaak van een miljonairstaks.

Dit boek is ook verkrijgbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Auteurs

Marco Van Hees

Marco Van Hees is belastinginspecteur bij het ministerie van Financiën, journalist, en auteur van o.a. La fortune des Boëls (2006), Didier Reynders. Lhomme qui parle à loreille des riches (2007), en Banques qui pillent, banques qui pleurent (2010), boeken die in Franstalig België voor ophef zorgden.


Persartikels

De Gids op Maatschappelijk Gebied (maart 2014)
"Aan te raden leesvoer dat kan zorgen voor een juiste opinievorming op weg naar fiscale rechtvaardigheid." – Recensie

De Geus (maart 2014)
"Een noodzakelijk boek dat de ogen opent omdat het laat zien hoeveel fiscaal onrecht er in België bestaat" – Recensie

Ons Recht (maart 2014)
"Vakbonden dringen terecht aan op rechtvaardige fiscaliteit" – Interview

P-Magazine (31-12-2013)
"Hoe rijker je bent, hoe minder belastingen je betaalt" – Interview

De Morgen (16-12-2013)
"Eén procent Belgen bezit bijna 378 miljard euro." – Recensie

De Standaard (14-12-2013)
"De Robin Hood van de Borinage." – Interview - lezen

Knack (11-12-2013)
"Uit Belastingparadijs België blijkt dat 1 procent van de rijkste Belgen meer bezit dan de 60 procent Belgen met het kleinste vermogen." – Artikel

Solidair (6-12-2013)
"Het boek van Marco Van Hees, de fiscaal specialist van de studiedienst van de PVDA, verschijnt nu ook in het Nederlands. Belastingsparadijs België heet het. Een analyse van ons belastingstelsel, dat bulkt van de spreekwoordelijke achterpoortjes voor bedrijven en voor mensen met een dikke portemonnee." - Interview – lezen