CrisisMoordenboek Bekijk groter

CrisisMoordenboek

9789064455841

Sold out

De financiële crisis in een woordenlijst gevat: de daders en medeplichtigen, slachtoffers en omstaanders, wapen en drijfveren... en 70 nieuwe woorden om alles beter te begrijpen.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 348p.

Meer informatie

Als Stieg Larsson nog leefde, zou na Millennium zijn nieuwe trilogie ongetwijfeld Milliardium heten. Als Jef Geeraerts nog een thriller schrijft, zal hij zonder twijfel het geheime financiële netwerk willen blootleggen in De zaak Foertis. Als de VRT nog een succesvolle zondagavondserie laat maken, dan komt na Flikken zeker Geflikten.

Het begon dan ook allemaal als in een misdaadroman: de dader versnijdt en verscheurt alle belastend materiaal, verpakt het in vele pakjes en verstopt die op heel uiteenlopende plaatsen. De financiële sector heeft jarenlang hetzelfde gedaan met zijn kredieten en beleggingsfondsen.

CrisisMoordenboek biedt u korte en lange uittreksels uit het onderzoek naar de daaropvolgende financiële en economische crisis.

Deel 1 is een encyclopedie van de crisis in 75 nieuwe woorden, van Armerika en Bubbelaars over Fortwas en Lippensdienst tot Zapitalisme en Zerobloei.

Deel 2 laat u nu al 9 toekomstige crisismomenten meebeleven voor als u er niet meer bij kunt zijn.

Deel 3 is een woordenlijst van de crisis, van AAA tot Zut, verrijkt met pedagogische en sarcastische toelichtingen.

Auteurs

Gilbert De Swert

Gilbert De Swert was directeur van de nationale studiedienst van het ACV en specialist sociale zekerheid. Hij publiceerde eerder CrisisMoordenboek (EPO, 2010) en Het pensioenspook (EPO, 2011).


Persartikels

FAN - www.hetgrotegeld.be (02-12-2010)
Boek van de maand - lezen 1 - lezen 2

Knack (13-10-2010)
"Gelooft U ook geen fluit van de kapitalistische praatjes van de drie Pauls (De Grauwe, D'Hoore en Huybrechts)? Lees dan het Crisismoordenboek van Gilbert De Swert (EPO)" - Paul Claes

www.dewereldmorgen.be (16-09-2010)
"De hold-up van de eeuw"
Gilbert De Swert, in een vorig leven hoofd van de studiedienst van het ACV, schoolde zich na zijn pensionering om tot amateurdetective. In Crisismoordenboek gaat hij op zoek naar daders en slachtoffers van de hold-up van de eeuw: de financieel-economische crisis. Toen bankiers overvallers werden. Interview door Christophe Callewaert en Dirk Barrez - lezen

Visie (10-09-2010)
"De gijzeling van de eeuw"
Vergéét Jef Geeraerts, vergéét Stieg Larsson. De thriller van het jaar werd geschreven door Gilbert De Swert, voormalig chef van de ACV-studiedienst. Alleen is zijn Crisismoordenboek van begin tot eind gebaseerd op waargebeurde feiten. Want soms overstijgt de realiteit de fictie. Helaas. - Interview door Thomas Blommaert

De Gids op Maatschappelijk Gebied - Tuur Vanempten (september 2010)
"(...) Niettegenstaande alle mogelijk 'al-len' is dit boek voor de mensen die werken aan en geloven in een nieuwe wereldorde méér dan de moeite waard."