Koe 80 heeft een probleem Bekijk groter

Koe 80 heeft een probleem

Boer, consument, agro-industrie en grootdistributie

9789064454530

Sold out

De mondiale industriële landbouw ruïneert de familiale lokale landbouw en daarmee het leven en de welvaart van een paar miljard mensen op het platteland. Dit is het verhaal van de mensen die zorgen voor ons voedsel.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2007
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Eten moeten we allemaal. Zonder energie kunnen we niet leven. En dus is landbouw van levensbelang, voor iedereen. Maar wie heeft de 'landbouw' in handen? De boer en de boerin? Of de agro-industrie en de grootdistributie?

Ongeremde globalisering creëert chaos. De mondiale industriële landbouw ruïneert de familiale lokale landbouw en daarmee het leven en de welvaart van een paar miljard mensen op het platteland. 865 miljoen mensen hebben honger en van hen zijn er 600 miljoen zelf boer.
De toekomst zal uitwijzen of boer en consument terrein kunnen heroveren op de agro-industrie en de grootdistributie om die honderden miljoenen mensen opnieuw levenskansen te geven.

Dit is het verhaal van de mensen die zorgen voor ons voedsel. Bij het boek is ook een dvd verkrijgbaar. Daarop kunt u deze mensen horen en zien.

'Dat de opwarming onder ons goede leven op aarde bedreigt, dat weten we. Veel kleiner is het besef dat de verwaarlozing van het platteland, de honger en ondervoeding, de milieuvernietiging en de massale migratie ons verhinderen een mondiale welvarende samenleving uit te bouwen.'

Met de steun van het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek (www.fondspascaldecroos.org) en van Vredeseilanden (www.vredeseilanden.be)

Uitgave i.s.m. Vredeseilanden, Global Society vzw, 11.11.11, Oxfam Wereldwinkels, VELT, Wervel, ARGUS, Bevrijde Wereld, Voedselteams, Oxfam Solidariteit, Stichting WereldDelen (NL)

Auteurs

Dirk Barrez

Dirk Barrez is hoofdredacteur van de nieuwsbrief PALA.be en auteur van onder meer Van eiland tot wereld. Appèl voor een menselijke samenleving (EPO, 2008), Koe 80 heeft een probleem (EPO, 2007) en De antwoorden van het antiglobalisme (2001). Hij is VRT-journalist en maakte 50 lange tv-reportages, o.a. Het verhaal van Philips Hasselt en Argentinië, hoe een rijk land arm wordt.


Persartikels

RTV - Regionale televisie Kempen en Mechelen (09-10-2007)

Bekijk de bijdrage over het boek in het programma Bladwijzer op RTV.

© RTV - Regionale Televisie Kempen en Mechelen - www.rtv.be.