Elementaire principes van oorlogspropaganda Bekijk groter

Elementaire principes van oorlogspropaganda (2003)

Bruikbaar in geval van koude, warme of lauwe oorlog...

9789064453014

Sold out

Van de Eerste Wereldoorlog tot de Balkanoorlog toont Anne Morelli hoe de geesten gewonnen worden voor de oorlog, hoe de mentale sabels geslepen worden. De mechanismen van de oorlogspropaganda geanalyseerd.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Oorlogspropaganda is een essentiële bezigheid die misschien zo oud is als de mensheid zelf. Zeer overzichtelijk en duidelijk, van de Eerste Wereldoorlog tot de Balkanoorlog, toont Anne Morelli hoe de geesten gewonnen worden voor de oorlog, hoe de mentale sabels geslepen worden. Bepaalde vuistregels en methodes keren telkens terug. Morelli laat ze de revue passeren en legt telkens de link met de wereld van vandaag. Morelli: 'Ik ben geen futurologe, ik ben historica en ik beweer helemaal niet dat we vanuit het verleden perfect de toekomst kunnen voorspellen. Maar de analyse van de mechanismen van de oorlogspropaganda geeft ons de mogelijkheid ons in te beelden hoe de publieke opinie gekneed wordt en voorbereid op de komende oorlog van de VS tegen Irak.'

Auteurs

Anne Morelli

Anne Morelli (1948) is historica en hooglerares aan de ULB. In 1993 verscheen haar uitmuntende boek De geschiedenis van het eigen volk - De vreemdeling in België, van de prehistorie tot nu. Ze doceert "Geschiedenis van de hedendaagse christelijke kerken" en "Hedendaagse christelijke teksten" aan het Institut d'histoire des religions van de ULB en verscheen als experte voor de parlementaire onderzoekscommissie rond de sekten.