Het verzamelde lichaam Bekijk groter

Het verzamelde lichaam

9789051881028

Verkrijgbaar

In deze bloemlezing tekent de dichter een cartografie van verlangens. Naar de lichamen van de geliefden, naar het plezier van de taal en het vertalen, en naar een ander Brazilië, een land in opstand dat de dichter opnieuw wil opbouwen.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Perdu
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback met flappen
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

In Het verzamelde lichaam tekent Ricardo Domeneck een cartografie van verlangens. Naar de lichamen van de geliefden naast wie de dichter 's ochtends wakker wordt, het plezier van de taal en het vertalen, en naar een ander Brazilië, een land in opstand dat de dichter opnieuw wil opbouwen. In zijn wendbare gedichten worden geschiedenis en filosofie verbonden met het alledaagse leven, poëzie met pop en het persoonlijke met het politieke, waardoor de grenzen tussen taal, wereld en lichaam vervagen.

Auteurs

Ricardo Domeneck

Ricardo Domeneck (1977) is een van de spannendste stemmen in de Braziliaanse poëzie. Hij behoort tot een nieuwe generatie dichters die even vertrouwd is op papier als op het podium. Hij vertaalde poëzie van onder meer Jack Spicer en Frederike Mayröcker naar het Portugees. Zijn eigen gedichten werden onder andere vertaald naar het Duits, Engels, Spaans, Frans en Sloveens. Hij woont en werkt in Berlijn.