Hip en hop en hap en nip Bekijk groter

Hip en hop en hap en nip

9789464070163

Verkrijgbaar

Eindelijk! Een boek dat een groot aantal teksten en gedichten verzamelt van de onnavolgbare Bernard Van Eeghem, schrijver, schilder, ontwerper, acteur, zanger, performer... Met een groot aantal dauwfrisse nieuwe gedichten.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 120p.

Meer informatie

Eindelijk! Een boek dat een groot aantal teksten en gedichten verzamelt van de onnavolgbare Bernard Van Eeghem, schrijver, schilder, ontwerper, acteur, zanger, performer en nog zo een en ander en dat alles liefst in één enkel gul gebaar. Teksten die u live kon meemaken in vele theaters, en een groot aantal dauwfrisse nieuwe gedichten. Een sluwe bundel die (g)een antwoord biedt op de vraag der vragen: wie is Bernard Van Eeghem? Flip en flop en flap en nip!

Een voorproefje:

Voorwoord

Als nawoord geschreven, 
in voorwoord en hier. 
Ik ben het voorwoord. 

Dat ik leef,
dat ik stink en
dat ik sta.

Dat ik hier, 
dat ik daar,
dat ik tak en 
dat ik hak.

Hak en op de tak.
Takketak, hakketak. En
takkehak, zo hoepla
door de lucht.

Hoera, alles is waar. 
Ik ben ziek, zo aards ben 
ik wel, lees: scheet op scheut 
vóór schoot: de kat
zit op het dak
van de tak.

Gezwellen gezwollen gezellen. 
Onverwachts gezellig
drink ik de bloedband,
de boomstam. Tot
later.

Zo heet ben ik verwoord,
koud word ik gehoord.
Gestoord nu kef ik,
luidkeels.

Leg je oor en luister luidop. 
Ik zwaai naar het hiernamaals,
pedant, hardvochtig en
los.

Auteurs

Bernard Van Eeghem

Bernard Van Eeghem (Comines, 1953) woont en werkt in Brussel. Hij studeerde architectuur in Gent en kunstgeschiedenis in Brussel.
De Heilig-Bloedprocessie in Brugge, de stad waar hij opgroeide, maakte op hem een onuitwisbare indruk. Het voedde zijn verlangen naar de integratie van de verschillende kunsten, het ideaal van het gesamtkunstwerk. Van Eeghem schrijft, schildert, ontwerpt, acteert, zingt en performt, in voorstellingen die hij solo maakte of samen met artiestes als Catherine Graindorge, Manah Depauw, Katja Dreyer, Dolores Bouckaert, Nele Vereecken en Stefanie Claes. Hij werkte samen met gezelschappen als Dito’Dito, Tristero, Het Bordes, Braakland/ZheBilding, De Parade, Victoria/Het Net, klein & Wagner, Leporello, HTP (Jan Decorte), Charlie Degotte e.a. Hij gaf les in hedendaagse schilderkunst, doceerde aan het Lemmensinstituut, was gastdocent aan het RITS, jurylid van Het Theaterfestival en mentor voor jonge artiesten op Theater aan Zee.
In de PAK.MEE-reeks van Campo (Gent) publiceerde Van Eeghem de absurdistische, fragmentair-biografische novelle Kant (2011). Voor een solotentoonstelling in de Beursschouwburg (Brussel) schreef hij Why-O Me? (2012) en voor de vijftigste verjaardag van de Beurs het verhaal Broerie in de Beursschouwburg (2015).