Waar is mijn hoed? Bekijk groter

Waar is mijn hoed?

9789464070101

Verkrijgbaar

Gedichten die politiek, mystiek, filosofisch, scabreus, grotesk zijn, en het tegendeel. Gedichten die zingen, over de liefde en de dood. Maar vooral over de liefde.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Fluxenberg
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

Gedichten als kortverhalen.
Weg met het geheimschrift!
Leve het geheim!

De gedichten in Waar is mijn hoed? zijn politiek, mystiek, filosofisch, scabreus, grotesk en het tegendeel is ook waar. Ze zingen, over de liefde en de dood. Maar vooral over de liefde.

Ze kijken naar een ‘polycoproductie’ van Tg Stan, De Koe, Maatschappij Discordia & Dood Paard, ze gaan te rade bij filosoof George Steiner en klimaatwetenschapper Ka-Kit Tung, ze citeren Jan Engelman, Paul Van Ostaijen, Robert Musil en Lars Gustafsson en ze leggen hun oor te luisteren bij Buxtehude, Bach en Bob Dylan. En zoals gezegd: ze zingen.

‘Muzikale light verse met een metafysisch kantje’ – Stefaan Pennynck, Kunsttijdschrift Vlaanderen

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Johan Wambacq

Johan Wambacq was werkzaam bij de Beursschouwburg (1974-1990) en het Kaaitheater (1993-2015), beide in Brussel. Tussendoor kort in reclame en uitgeverij. Was 36 jaar lang uitgever van het theatertijdschrift Etcetera.

Hij debuteerde als dichter in Het Liegend Konijn (2004). Gedichten verschenen in De Volksverheffing, Poëziekrant, De Brakke Hond en in de thematische bloemlezingen van Stichting Spleen (Amsterdam). Hij werd genomineerd in de Poëziewedstrijd Oostende (2007-2008 – tweede prijs – en 2013-2014), in de Poëzieprijs Melopee (Laarne) in 2010 en in de Turing Gedichtenwedstrijd 2015 en 2018.

Hij publiceerde in 2009 Het paleis op de heide, een literaire documentaire over architect Maxime Brunfaut en diens sanatorium van Tombeek, een icoon van het modernisme in België. Rond het boek werd de tv-documentaire Publiek geheim – het sanatorium van Tombeek gemaakt (Canvas 2012).

Hij publiceerde in 2015 de bundel Seks, mystiek & urbanisatie, de gecondenseerde neerslag van ruim dertig jaar dichten. ‘Gedichten die stralen van taalplezier’, schreef Maria Barnas in de Volkskrant en ze bedacht de bundel met vier sterren.