Methode systeemdenken Bekijk groter

Methode systeemdenken

Een denk- en werkwijze voor het basisonderwijs

Reprinting

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Methodebundel met 40 lessen en meer dan 50 werkvormen. Je leert wat systeemdenken is en wat het met Educatie Duurzame Ontwikkeling (EDO) te maken heeft.

Meer details

24,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback met flappen - 336p.
jaar2014
UitgeverijLes îles

Meer informatie

Hoe is het als je maar een deel van iets ziet? Kan je dingen beter begrijpen als je het geheel ziet? Zijn er verbanden tussen dingen waar je op het eerste gezicht geen verband tussen ziet? En hoe beïnvloeden die elkaar? Wat als je probeert om van één oorzaak alle mogelijke gevolgen op te schrijven? Wat kom je dan te weten?

Systeemdenken. Daarover gaat dit boek. Je leest wat het is en wat het met EDO (Educatie Duurzame Ontwikkeling) te maken heeft. En je vindt er 40 lessen en meer dan 50 werkvormen om het meteen in je klas te proberen. Een boek dat leerkrachten, kleuters en leerlingen anders naar de wereld doet kijken.

Een deel van de lessen in deze bundel vertrekt van de zoek- en leesboeken van Gloob&Teo (... het bijenavontuur, ... feest in het bos, ... en het zeemonster), Helki en De Kuil.

Voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs.

Auteurs

- Djapo vzw

Djapo is een educatieve organisatie voor leerkrachten en scholen in het kleuter- en lager onderwijs en voor studenten en docenten in de lerarenopleiding.
Djapo wil kinderen keuzes leren maken in een wereld in verandering, met respect voor de planeet en haar bewoners. De wereld van morgen begint in de klas, op school.