Praten doe je met z'n tweeën Bekijk groter

Praten doe je met z'n tweeën

Een praktische handleiding voor ouders van kinderen met een vertraagde taalverwerving

Verkrijgbaar

In een eenvoudige taal geeft dit boek ouders concrete aanwijzingen hoe ze hun kind tijdens dagelijkse activiteiten kunnen helpen met het leren van taal.

Meer details

41,00 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijSWP
Jaar van uitgave2009
Bindwijzegrote paperback
Aantal pagina's172p.
Extrageïllustreerd

Meer informatie

Praten doe je met zijn tweeën is een boek voor ouders en verzorgers van jonge kinderen die extra hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van hun spraak en taal. Dit boek leert je methodes en vaardigheden die je dagelijks kunt gebruiken in de interactie met je kind. Het is geschreven door spraak-taalpathologen die beseffen dat ouders, op allerlei manieren, veel beter kunnen bijdragen aan de spraak-taalontwikkeling van hun kind dan de deskundigen. Ouders zijn constant aanwezig in het leven van hun, jonge kinderen, veel vaker dan de deskundigen. Dit boek geeft je de methodes die de deskundigen gebruiken, zodat kinderen kunnen profiteren van langlopende, voortdurende, dagelijkse hulp.

Deze nieuwe vertaling van Praten doe je met zijn tweeën is gebaseerd op de eerste en tweede uitgave van It Takes Two to Talk van The Hanen Centre, geschreven door Ayala Hanen Manolson. Het is een toegankelijk boek, zonder vakjargon, rijk geïllustreerd met aandacht voor het feit dat geen ouder of kind hetzelfde is.

Het boek biedt duizend-en-een ideeën hoe ouders alledaagse situaties, zoals eten, spelen, in bad gaan of aankleden, kunnen gebruiken om de communicatie met hun kind te optimaliseren.

Compleet herziene editie

Auteurs

Jan Pepper


Elaine Weitzman

Elaine Weitzman, MEd., is logopedist en directeur van The Hanen Centre, een Canadese organisatie die wereldwijd bekend staat om haar vernieuwende, op gezinnen gerichte cursussen voor vroege taalinterventie. Ze heeft jarenlange ervaring met logopedie en het trainen van ouders, leerkrachten en leidsters van kinderdagverblijven en peuter- en kleutergroepen. Elaine Weitzman is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de trainingsprogramma's van The Hanen Centre. In samenwerking met de Universiteit van Toronto doet ze ook veel wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.