Managen van transities Bekijk groter

Managen van transities

Hoe je medewerkers echt meekrijgt in verandering

9789058719737

Verkrijgbaar

Internationale bestseller op het gebied van verandermanagement: al 400.000 exemplaren verkocht wereldwijd. Voor mensen die leidinggeven aan een veranderingsproces. Helder en gedetailleerd.

Meer details

28,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2015
Bindwijzehardcover
Aantal pagina's208p.

Meer informatie

Veranderingen in organisaties gaan meestal over situaties als een verhuizing naar een nieuw pand, de reorganisatie van teams, een fusie of een partnership. Deze situationele veranderingen zijn op zich al ingewikkeld genoeg, maar meestal niet zo ingrijpend als transities: het psychologische proces dat mensen doormaken als ze met veranderingen in hun organisatie worden geconfronteerd.

Medewerkers goed begeleiden tijdens de transitie
William Bridges stelt dat organisatieverandering alleen slaagt als medewerkers tijdens dit psychologische proces goed worden begeleid. In deze klassieker op het gebied van verandermanagement geeft hij helder en gedetailleerd aan wat nodig is om organisatieveranderingen succesvol te laten verlopen en biedt hij handreikingen om mensen daadwerkelijk te helpen en mee te krijgen.

Auteurs

William Bridges

William Bridges († 2013) was een autoriteit op het gebied van verandering en verandermanagement. In 1981 richtte hij zijn eigen bedrijf op, William Bridges & Associates. In de functie van consultant en adviseur heeft hij een rol gespeeld bij honderden fusies, reorganisaties en cultuuromslagen van bedrijven als Hewlett-Packard, Procter & Gamble en Intel. The Wall Street Journal heeft Bridges uitgeroepen tot een van de tien beste onafhankelijke leiderschapsontwikkelaars in de Verenigde Staten van Amerika.