Verhuizen met kinderen Bekijk groter

Verhuizen met kinderen

Een onmisbare gids met waardevolle tips en adviezen

9789088500893

Verkrijgbaar

Een gids vol praktische informatie en ervaringen om van een verhuizing met kinderen een positieve ervaring te maken.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

Verhuizen staat in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Of je nu naar een andere stad verhuist, een andere provincie of zelfs naar het buitenland vertrekt; verhuizen brengt altijd veel spanning en onzekerheid met zich mee. Het is dan ook heel belangrijk om je kinderen tijdens het hele proces goed te begeleiden. Hoe doe je dat? Die vraag stelde Christel Westgeest zichzelf ook toen zij ging verhuizen met drie kleine kinderen. Het tekort aan praktische informatie inspireerde haar om zelf op onderzoek uit te gaan en zich in dit onderwerp te verdiepen. Tijdens de vele gesprekken die zij voerde met zowel ouders als kinderen werd al snel duidelijk dat een succesvolle verhuizing met kinderen zeker mogelijk is! In dit boek staan alle ervaringen en natuurlijk de do's en don'ts over verhuizen met kinderen centraal.

Deze praktische gids is onmisbaar voor alle ouders die op het punt staan te verhuizen. Het geeft antwoord op onder andere de volgende vragen:
Hoe bereid je je kind het beste voor?
Hoe betrek je kinderen bij je keuzes?
Hoe ga je om met de emoties van je kind?
Hoe kun je je kind helpen zich snel thuis te voelen?
Hoe maak je van de verhuizing een positieve ervaring?

Auteurs

Christel Westgeest

Christel Westgeest (1973) werkt als psycholoog in een eerstelijnspraktijk. Daarnaast adviseert zij gezinnen die op het punt staan te emigreren of verhuizen met kinderen. De verandering die een verhuizing met zich meebrengt, aanpassingen maken en je dan weer verder ontwikkelen zijn thema's die tijdens de gesprekken met ouders naar voren komen. Haar aanpak is praktisch en van aard met oog voor de emotionele en persoonlijke kant. Zij richt zich samen met de ouders op de vraag hoe je kinderen het beste kunt ondersteunen tijdens een verhuis/emigratie proces.