De evolutie van een kind Bekijk groter

De evolutie van een kind

Hoe elke ontwikkelingsfase een functie heeft

9789057124976

Sold out

De ontwikkeling van kinderen vanuit een evolutionair perspectief, met steun en adviezen aan ouders, opvoedkundigen en begeleiders van kinderen.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 256p.

Meer informatie

Waarom kan het zo moeilijk zijn om zwanger te raken? Waarom lijken embryo’s op kikkervisjes? Waarom huilen baby’s zo vaak en hebben peuters driftbuien? Zijn pubers nou echt zo vervelend? Waarom worden jongeren steeds later onafhankelijk?

Aan de hand van veelgestelde vragen schetst Annemie Ploeger de ontwikkeling van kinderen vanuit een evolutionair perspectief, van bevruchting, zwangerschap, bevalling, babytijd, peutertijd, basisschool-leeftijd, puberteit tot volwassenheid.

Dit boek biedt steun en adviezen aan ouders, opvoedkundigen en begeleiders van kinderen. Het geeft daarnaast inzicht in het menselijk bestaan en de verschillen in ontwikkeling tussen ons en andere diersoorten. Het is het eerste Nederlandstalige boek met een evolutionair perspectief op ontwikkelingspsychologie.

Auteurs

Annemie Ploeger

Annemie Ploeger is als evolutionair-ontwikkelingspsycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een gezin met twee kinderen in de puberleeftijd.
(Foto: Ellen Buijn)