Gedrag in uitvoering Bekijk groter

Gedrag in uitvoering

Over executieve functies bij kinderen en pubers - Tweede editie

Verkrijgbaar

De tweede, geheel herziene editie van dit zeer succesvolle boek  bevat herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven van kinderen tussen de 3 en 17 jaar, maar ook inzichten en praktische tips versterken van executieve functies.

Meer details

24,99 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 158p.

Meer informatie

Executieve functies zijn denkprocessen in de hersenen die ervoor zorgen dat we ons gedrag in goede banen kunnen leiden. Bij kinderen zijn ze nodig voor alledaagse activiteiten, van het aankleden tot het plannen van huiswerk.

Bij iedereen loopt de ontwikkeling van de executieve functies in een ander tempo en op een andere manier. Tegelijkertijd hebben we allemaal weleens last van zwakke executieve functies, bijvoorbeeld in periodes van stress, drukte en onzekerheid, of door slaapgebrek. Gedrag in uitvoering richt zich op het ondersteunen en trainen van executieve functies bij kinderen en jongeren in het dagelijks leven, thuis en op school.

Deze tweede, geheel geactualiseerde editie van dit succesvolle boek bevat herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven van kinderen tussen de 3 en 17 jaar, maar ook inzichten en praktische tips voor ouders, leerkrachten en jongeren voor het versterken van executieve functies.

Over de eerste editie:

"Het boek geeft een helder overzicht van de stand van zaken in de wetenschap en biedt tegelijkertijd concrete handvatten voor docenten en ouders." - Eveline Crone

"Sprekende voorbeelden ... een basisboek over executieve functies dat in heldere taal alle ins & outs op dit gebied bespreekt." – Balans Magazine

"Concreet dagelijks leven staat centraal en veel praktijkvoorbeelden worden beschreven. Goed dat dergelijke praktische handreikingen komen van wetenschappers die ook goed op de hoogte zijn van wat wetenschappelijk wel en niet verantwoord kan worden." - Tijdschrift voor Neuropsychologie

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Diana Smidts

Diana Smidts is GZ-psycholoog en eigenaar van een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, gespecialiseerd in executieve functies en ADHD. Zie www.kinderpsy.nl voor meer informatie en extra tips over opvoeden.


Mariëtte Huizinga

Mariëtte Huizinga is ontwikkelingspsycholoog en opleidingsdirecteur van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doet onderzoek naar de ontwikkeling van executieve functies bij kinderen en tieners, vooral in relatie tot de schoolse context. Meer informatie is te vinden op www.mariettehuizinga.nl.