Ontwikkeling in de groep Bekijk groter

Ontwikkeling in de groep

Groepsdynamica bij kinderen en jongeren

Sold out

Een compleet overzicht van de groepsontwikkeling bij kinderen en jongeren, met aandacht voor zowel theorie als de praktische toepassing ervan. Voor studenten pedagogiek en sociaalpedagogische hulpverlening, sport- en lerarenopleidingen.

Meer details

Datasheet

colofonpaperback - 399p.
jaar2011, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

De groep waarin kinderen en jongeren zich bevinden heeft een sterke invloed op hun ontwikkeling. Omgekeerd bepalen kinderen en jongeren met hun eigen ontwikkeling de dynamica binnen de groep. Professionals die deze groepen begeleiden, kunnen groepsdynamische processen bijsturen en zo bijdragen aan een goede ontwikkeling van elk kind. In Ontwikkeling in de groep zijn kennis, onderzoek en theorieën aan elkaar gekoppeld rond groepsprocessen speciaal gericht op kinderen en jongeren.

Ontwikkeling in de groep geeft een compleet overzicht van de groepsontwikkeling bij kinderen en jongeren. De auteurs bespreken zowel de theorie als de praktische toepassing ervan. Elk hoofdstuk beschrijft een fase van groepsontwikkeling en geeft illustratieve voorbeelden. De individuele ontwikkeling van het kind of de jongere wordt telkens gekoppeld aan de groepsfase. Ook geven de auteurs bij elke fase informatie over het begeleiden van de groep en doen zij suggesties voor spelvormen die direct toepasbaar zijn. Er is onder andere specifieke aandacht voor culturele diversiteit, problematiek rond hangjongeren, pesten en virtuele groepen.

Ontwikkeling in de groep is bedoeld voor studenten aan opleidingen pedagogiek en sociaalpedagogische hulpverlening, sport- en lerarenopleidingen. De uitgave is ook geschikt voor zowel professionals die met groepen kinderen en jongeren werken, als voor geïnteresseerden.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Marianne Luitjes

Marianne Luitjes heeft een achtergrond als ontwikkelings- en sociaalpsycholoog en heeft veel ervaring in zowel het hbo-onderwijs als in het werkveld.


Van dezelfde auteur:

Ilona de Zeeuw-Jans

Ilona de Zeeuw-Jans heeft een achtergrond als ontwikkelings- en sociaalpsycholoog en heeft veel ervaring in zowel het hbo-onderwijs als in het werkveld.