Samen sterker Terug Op Pad - STOP 4-7 Bekijk groter

Samen sterker Terug Op Pad - STOP 4-7

Het STOP4-7-programma: een vroege interventie voor jonge kinderen met gedragsproblemen

9789088504600

Verkrijgbaar

Vernieuwd handboek over het STOP4-7-programma om gedragsproblemen aan te pakken. Biedt een theoretische inleiding en drie handleidingen om te werken met de kinderen, de ouders en de leerkrachten.

Meer details

129,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze Set van 4 boeken gebundeld in luxe cassette
Aantal pagina's 776p.

Meer informatie

Jonge kinderen (4 tot 7 jaar) die meer dan andere kinderen liegen, vechten, driftbuien vertonen, ongehoorzaam en opstandig zijn, baren hun ouders en leerkrachten heel wat zorgen. Ze vormen de grootste groep van aangemelde kinderen in de hulpverlening. Het vernieuwde STOP4-7-programma is enerzijds een kant-en-klaar pakket, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten in verband met de ontwikkeling van gedragsproblemen én gebruikmakend van de meest recente onderzoeken op het vlak van effectieve interventies (evidence-based). Anderzijds zijn in dit handboek ook richtlijnen te vinden voor het op maat werken met de betrokken gezinnen en klassen.

Het pakket omvat vier boeken (144, 168, 312 en 152 pagina's): enerzijds een theoretische inleiding en anderzijds de drie handleidingen om te werken met de kinderen, de ouders en de leerkrachten. Er is in dit vernieuwde handboek extra aandacht voor de rol van hechting en emotieregulatie bij de behandeling van gedragsproblemen. Er wordt ook uitgebreider ingezet op relaxatie. Leerkrachten, leerlingenbegeleiders en hulpverleners kunnen de principes van het programma Samen sterker Terug Op Pad toepassen in hun dagelijks praktijk met kinderen.

Hulpverleningsorganisaties die met het programma aan de slag willen, vinden aanvullende informatie op stop4-7.be en stop4-7.nl

Auteurs

Wim De Mey

Wim De Mey is doctor in de pedagogische wetenschappen en praktijklector aan de Universiteit Gent, vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie. Hij is erkend gedragstherapeut en mede-ontwikkelaar van de STOP4-7 methodiek en programmaleider voor STOP4-7 in Vlaanderen.


Els Merlevede