Het meertalige kind Bekijk groter

Het meertalige kind

9789088509872

Verkrijgbaar

Dit boek biedt een stand van zaken en beleid omtrent meertaligheid (welke vooroordelen en angsten spelen), zoemt in op het meertalige brein en bespreekt het meertalige kind in zijn omgeving. Voor professionals die dagelijks met meertalige kinderen werken.

Meer details

25,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2020, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Meertaligheid is een hot item, een van de speerpunten in het advies voor herziening van het onderwijscurriculum. Iedereen heeft er een mening over maar in werkelijkheid bestaat er nog veel onwetendheid. De primaire doelstelling van Het meertalige kind is om professionals die dagelijks met meertaligheid en meertalige kinderen werken zoals beleidsmakers, leerkrachten, pedagogisch medewerkers,  logopedisten, medewerkers ouder- en kindcentra en alle anderen die met meertaligen te maken hebben, kennis te laten maken met alle aspecten van meertaligheid. Hoe functioneren kinderen die meertalig opgroeien? Wat zijn de knelpunten en hoe zijn die op te lossen?  

In deel een van het boek geeft de auteur een uiteenzetting van de stand van zaken en beleid omtrent meertaligheid.  Welke vooroordelen en angsten leven er en hoe zit het met het fenomeen taalachterstand? Deel twee zoemt in op het meertalige brein. Hoe ziet dat eruit? Welke rol speelt taal voor een meertalig kind? Hoe zit het met de multiculturele identiteit? Deel drie gaat over het meertalige kind in zijn omgeving. Thuis, bij het consultatiebureau, in zijn vrije tijd, in de voorschoolse voorziening, op school en bij de logopedist.

Het meertalige kind is een herziene en geactualiseerde uitgave. Eerder verschenen van Marinella Orioni ook Meertalig opvoeden (geactualiseerde versie verschijnt dit najaar) en het boek Hoeveel talen spreek jij? (2019) voor kinderen.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marinella Orioni

Marinella Orioni (1973) is Nederlandse van Italiaanse afkomst en moeder van twee drietalige kinderen, woont en werkt al jaren in Parijs en heeft een passie voor taal in het algemeen en voor meertaligheid in het bijzonder. Na haar studie Nederlands werkte ze onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en het Institut Néerlandais in Parijs. Tegenwoordig is ze naast het schrijven actief met lezingen en workshops meertaligheid en interculturaliteit in binnen- en buitenland. 

Foto: © Steven Wassenaar