9789088509841
Verkrijgbaar
Een uitnodiging tot nadenken over de inrichting van het huidige reguliere onderwijs. Een bijdrage aan het vormgeven van een nieuw, niet meer knellend onderwijssysteem
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 29-06-2020
Een andere kijk op scholen
Een uitnodiging tot nadenken over de inrichting van het huidige reguliere onderwijs. Een bijdrage aan het vormgeven van een nieuw, niet meer knellend onderwijssysteem
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | SWP |
Jaar van uitgave | 2020, 1ste druk |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 144p. |
Dit zijn kreten die de auteurs aan het hart gaan en die de basis vormen voor dit boek. Hiermee willen zij een bijdrage leveren aan het vormgeven van een nieuw, niet meer knellend onderwijssysteem door opnieuw naar het instituut school te kijken.
Een kijk vanuit de voordelen: hoe zou je die voordelen optimaal kunnen vormgeven? Een kijk vanuit de leerlingen: wat hebben zij nodig voor hun ontwikkeling en waar hebben zij zelf behoefte aan? Een kijk vanuit de toekomst: wat moet er eigenlijk geleerd worden?
Dit derde boek in de trilogie Een andere kijk op… combineert de kennis en ervaring van de drie auteurs op het gebied van (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs, psychologie, (ortho)pedagogiek en onderwijsontwikkeling. De auteurs willen hiermee inzichten bieden om antwoorden te kunnen vinden op de brandende vragen over hoe het verder moet met ons onderwijs.
Een andere kijk op scholen nodigt uit tot nadenken over de inrichting van het huidige reguliere onderwijs. Elke dag werken veel leerkrachten, docenten en ondersteunend personeel zich uit de naad om onze kinderen een goede start te geven in hun leven. Als je echter goed naar hen, de ouders en de kinderen luistert, weet je dat er dingen moeten veranderen.
Ir. Mariken Althuizen (1972) is de trotse moeder van Bram (2001) en Sanne (2004). Zij is opgeleid als scheikundig ingenieur (Technische Universiteit Eindhoven), eerstegraads docente scheikunde, communicatiemedewerker en als specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit).
Sinds 1996 werkt zij op het grensvlak van wetenschap, onderwijs en communicatie: docente, (wetenschaps)voorlichter, onderwijsontwikkelaar (PO, VO en HO), auteur en trainer/coach.
Haar eigen bedrijf 2Wicked ontstond in 2010 uit de dringende behoefte om haar opleidingen, kennis en ervaringen te bundelen en in te zetten voor het vernieuwen van het onderwijs. Haar uitgangspunt hierbij is het geven van ruimte aan ieders manier van leren.
Drs. Esther de Boer (1971) is moeder van Thijmen (2002) en Lize (2005). Zij is opgeleid tot Sociaal Geografe (Radboud Universiteit), eerstegraads aardrijkskunde docente (Radboud Universiteit) en tot specialist hoogbegaafdheid (ECHA, Radboud Universiteit).
Vanuit haar interesse om kinderen en volwassenen te begeleiden studeert zij momenteel psychologie bij de OU. Als adviseur werkt zij sinds 2000 voor KPC Groep in zowel het primair onderwijs als voortgezet onderwijs, waar zij docenten, teams en directies adviseert en begeleidt bij het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van (passend) onderwijs. Waarbij het uitdagen van kinderen én volwassenen voorop staat.
Drs. Nathalie van Kordelaar heeft pedagogische wetenschappen gestudeerd in Amsterdam en heeft momenteel samen met Mirjam Zwaan een eigen praktijk; Incontext Orthopedagogen. Daarvoor heeft ze zes jaar gewerkt in het speciaal (basis) onderwijs als leerkracht en remedial teacher en 3 jaar in het REC-4 onderwijs (onderwijs voor kinderen met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek) als orthopedagoog en ambulant begeleider. Ze heeft ruime ervaring in de omgang en begeleiding van kinderen met gedragsproblemen en/of leerproblemen als ook in de diagnostiek bij deze problematiek.