De winst van een gezond team Bekijk groter

De winst van een gezond team

Betrokken en daadkrachtige teamleden, die hun grenzen durven te verleggen

Verkrijgbaar

Praktische handvatten om met een effectief team een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de onderwijsorganisatie.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 128p.

Meer informatie

Met De winst van een gezond team krijg je praktische handvatten om met een effectief team een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de onderwijsorganisatie.
Met een team dat betrokkenheid, vernieuwend vermogen en daadkracht heeft. En waarin de leden zich dusdanig op hun gemak voelen dat ze uit hun comfortzone kunnen komen.
De teamleden ervaren het werken in een team als zinvol en leerzaam.

Het boek laat zien hoe je dit in teams kunt realiseren. Om een team effectief te maken moet je weten welke factoren een rol spelen en wat je er voor moet doen.
Het boek helpt je antwoord te geven op fundamentele vragen die ieder team of teamlid zich moet stellen.

De winst van een gezond team is geschreven voor teamleiders én teamleden, die een team starten of die de prestaties van hun huidige team willen verbeteren.
Het beschrijft op hoofdlijnen wat er voor nodig is om succesvol met teams te werken, en het team gezond te maken.
Met de quick scans en zelfassessments in ieder hoofdstuk kun je direct een vertaling maken naar je eigen teamsituatie, de persoonlijke vaardigheden en attitude.
En je kunt toetsen of er keuzes gemaakt worden die een blijvend positief effect hebben op het team.
Je kunt meteen met het boek aan de slag en de notitiebladen gebruiken om er je eigen naslagwerk van te maken!

Auteurs

Eric Slager


Persartikels

“Dit boek van Eric Slager is als het ware een vergrootglas om mee te onderzoeken hoe teams werkelijk functioneren. De schrijver geeft niet alleen een goed theoretisch kader, hij helpt ons als lezer continu diepgaand te reflecteren op onze eigen situatie.
Voor mij is het boek daarmee ook een gereedschapskist vol met handvatten voor teamleden en leidinggevenden om de effectiviteit en daarmee ook het werkplezier van het werken in teams te vergroten. Het boek is goed bruikbaar voor leidinggevenden en teamleden.“
drs. Kristiaan Strijker - Bestuurder in het primair onderwijs

“De winst van een gezond team geeft een compact overzicht van alle beschikbare theorie rond teams en biedt daarnaast de mogelijkheid te bekijken waar je met je team staat in de ontwikkeling. Daarmee is het boek een must voor iedereen die een team leidt of er een onderdeel van vormt.”
drs. Caren Japenga - Rector en bestuurder in het VO

“Prestatie en samenwerking zijn belangrijke doelen in de organisatie van het moderne academische onderwijs. Toch is er nog maar weinig oog voor het proces dat uiteindelijk moet leiden tot resultaat. Wie overweegt een dure leiderschaps-, management- of effectiviteitscursus te gaan volgen, zou er goed aan doen om eerst dit boek van Eric Slager te lezen. Een essentiële, met voldoende theorie onderbouwde gids voor het organiseren van professionele groepsprocessen die praktische handvatten biedt en nergens vaag of zweverig wordt.”
dr. Janniko R. Georgiadis - Universitair hoofddocent en coördinator in het WO