Taaltalent deel 2 Bekijk groter

Taaltalent deel 2

Leergang Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

Leergang Nederlands voor anderstaligen. Dit deel 2 brengt de cursist in acht hoofdstukken van niveau A1 naar A2. Uitgebreide website met extra materiaal.

Meer details

30,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 232p.

Meer informatie

Taaltalent is een leergang Nederlands voor anderstaligen in drie delen. Taaltalent deel 2 brengt je in acht hoofdstukken van niveau A1 naar A2. Naast de onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven is er veel aandacht voor grammatica, woordenschat, cultuur, studievaardigheden en taal en cultuur op het werk. De didactiek in dit boek bestaat uit drie stappen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen.

Na dit deel ben je in staat om gesprekken over alledaagse onderwerpen te voeren, kun je teksten lezen en schrijven over niet al te moeilijke onderwerpen, en kun je e-mails schrijven en gesprekken voeren over verschillende situaties op het werk.

Taaltalent deel 2 heeft een uitgebreide website. Dit online studiemateriaal bestaat uit video’s en oefeningen voor taalsituaties op het werk, audiofragmenten, opdrachten voor diverse vaardigheden, oefentoetsen per hoofdstuk, woordenlijsten met vertalingen naar verschillende talen, de antwoorden op de opdrachten in het boek, grammaticaoverzichten, en oefenexamens op A2-niveau.

Taaltalent is geschreven voor volwassen midden- en hoogopgeleide anderstaligen die Nederlands willen leren. Dit tweede deel brengt je naar niveau A2. Na het derde en laatste deel heb je niveau B1 bereikt.

In deze nieuwe versie van Taaltalent zijn de opdrachten bij de grammatica in kleinere stappen opgedeeld. Daarnaast zijn bij de luisteropdrachten soms extra luisteropdrachten toegevoegd. In het onderdeel ‘Op het werk’ wordt apart aandacht besteed aan de taal en cultuur op de werkvloer, waardoor de cursisten beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt. De docenten kunnen deze opdrachten samen met de cursisten uitvoeren.

Gerelateerde titels

Auteurs

Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht.


Van dezelfde auteur:

Henny Taks

Henny Taks is verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.