Taaltalent deel 1 Bekijk groter

Taaltalent deel 1

Leergang Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

Leergang Nederlands voor anderstaligen. Dit deel 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. Uitgebreide website met extra materiaal.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2020, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 238p.

Meer informatie

Taaltalent is een leergang Nederlands voor anderstaligen in drie delen. Taaltalent – deel 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. Naast de onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven is er veel aandacht voor grammatica, woordenschat, cultuur, studievaardigheden en taal op het werk. De didactiek bestaat uit drie stappen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Na deel 1 is de cursist in staat een eenvoudig gesprek te voeren, formulieren in te vullen, korte teksten te schrijven, eenvoudige lees- en luisterteksten te begrijpen en gesprekken te voeren in een werksituatie.

Deel 2 gaat van niveau A1 naar niveau A2 en besteedt net zoals deel 1 aandacht aan taal op het werk. Met deel 3 bereikt de cursist niveau B1 en kan hij opgaan voor het Staatsexamen NT2 programma I.

Bij Taaltalent – deel 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met audiofragmenten, opdrachten voor diverse vaardigheden, oefentoetsen per hoofdstuk, woordenlijsten met vertalingen naar het Engels, Arabisch, Tigrinya, Pools, Spaans en Duits, de antwoorden op de opdrachten in het boek, grammaticaoverzichten en opdrachten voor het onderdeel ‘Werk’.

De leergang Taaltalent is geschreven voor volwassen midden – en hoogopgeleide anderstaligen die Nederlands willen leren naar niveau A1

Verschil met vorige druk

  • Nieuw: In elke hoofdstuk is het onderdeel ‘Werk’ opgenomen. Er wordt aandacht besteed aan de taal en cultuur op de werkvloer, waardoor de cursisten beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Online vind je animatiefilmpjes en spreek- en schrijfopdrachten
  • Een nieuw introductiehoofdstuk met uitspraakoefeningen voor cursisten
  • De grammaticaregels worden in kleinere stapjes aangeboden en er zijn extra opdrachten toegevoegd
  • Woordenlijsten Nederlands- Engels  zijn in het boek aan het einde van ieder hoofdstuk opgenomen
  • De leerdoelen (taalhandelingen) worden genoemd aan het begin van ieder hoofdstuk
  • Bij de openingsteksten is nu audio opgenomen

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Henny Taks

Henny Taks is verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.


Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht.