Start.nl - deel 2 Bekijk groter

Start.nl - deel 2

Dutch for beginners

Verkrijgbaar

Communicatieve methode Nederlands voor anderstaligen. Sluit naadloos aan bij Start.nl - deel 1 en brengt de cursist van ERK-niveau A1 naar A2.

Meer details

27,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 144p.

Meer informatie

Internationale studenten en expats hebben vaak behoefte aan taalhandelingen die zij in korte tijd kunnen toepassen. De communicatieve methode Start.nl voorziet hierin. Start.nl deel 2 sluit naadloos aan op Start.nl deel 1. Dit tweede deel verhoogt het reeds behaalde A1-niveau tot niveau A2 van het Europees Referentiekader voor de Talen.

Start.nl deel 2 bestaat uit een zeer uitgebreide website en een werkboek. De methode is gebaseerd op drie pijlers: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Elk hoofdstuk begint met een digitale voorbereiding. Cursisten gaan aan de slag met animatiefilmpjes, audiofragmenten en bijbehorende luister- en spreekopdrachten, en oefenen met grammatica en woordenschat. Vervolgens kunnen ze in de les verder met de opdrachten in het werkboek. Na elke les zijn er oefeningen beschikbaar op de website, om de geleerde grammatica en woordenschat in te slijpen. Het digitale huiswerk omvat onder meer grammatica- en woordenschatoefeningen, een schrijfopdracht en prosodieoefeningen. Elk hoofdstuk sluit af met een test. Niet alleen voor studenten, maar ook voor docenten is dit een zeer prettige, doordachte methode. De onderwerpen zijn aantrekkelijk en actueel en de uitgebreide website is een uitstekende stimulans voor zelfstudie.

Voor buitenlandse studenten die korte tijd in Nederland studeren, is dit een geschikt boek. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld expats en leerlingen van international schools.

Auteurs

Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Universiteit Maastricht.


Van dezelfde auteur:

Welmoed Hoogvorst

Welmoed Hoogvorst is docent NT2 voor midden- en hogeropgeleiden.