Beter Nederlands - Een inleiding Bekijk groter

Beter Nederlands - Een inleiding

Grammaticaal hulpboek voor anderstaligen

Verkrijgbaar

Dit boek geeft een antwoord op grammaticale vragen die opkomen bij een eerste kennismaking met de Nederlandse taal. Voor cursisten vanaf niveau A2 binnen het Europees Referentiekader.

Meer details

23,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2011, 6de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 276p.

Meer informatie

Iedereen die een nieuwe taal leert, komt in aanraking met de grammatica. Zo ook beginnende cursisten Nederlands als tweede taal. Dit boek geeft een antwoord op grammaticale vragen die opkomen bij een eerste kennismaking met de Nederlandse taal.

Beter Nederlands - Een inleiding behandelt vier fundamentele grammaticale onderwerpen: woordsoorten, werkwoordstijden, zinsbouw en spelling. De onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden. In oefeningen kan de cursist zijn verworven inzichten toepassen.

Deze inleiding maakt deel uit van de serie Beter Nederlands: een serie grammaticale oefenboeken voor NT2-cursisten die minstens enkele jaren voortgezet onderwijs in hun land van herkomst hebben gehad. Beter Nederlands 1 en Beter Nederlands 2 bieden verdieping voor anderstaligen die al over een basistaalvaardigheid van het Nederlands beschikken (vanaf niveau B1). Elk deel is voorzien van een toelichting voor de docent, een sleutel bij de oefeningen en een register.

Dit inleidende deel behandelt de grammatica voor cursisten vanaf niveau A2 binnen het Europees Referentiekader.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Dina Bouman-Noordermeer

Dina Bouman-Noordermeer zette voor roc Albeda College, in samenwerking met de Erasmus Universiteit, de cursus voor buitenlandse studenten op die naar het staatsexamen NT2, programma II leidt en was beoordelaar van de staatsexamens NT2.