Op naar de eindstreep Bekijk groter

Op naar de eindstreep

Nederlands voor Duitstaligen

Verkrijgbaar

Een interactieve leergang Nederlands bedoeld voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de taal al beheersen en niveau B2 van het Europees Referentiekader willen bereiken.

Meer details

42,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback - 318p. - met dvd
jaar2009, 1ste druk
UitgeverijCoutinho

Meer informatie

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling: velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in het buurland is groot. Daarbij weten steeds meer Duitse studenten hun weg te vinden naar de Nederlandse universiteiten en hbos. Ook al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, er is toch aardig wat voor nodig om een goede taalvaardigheid in het Nederlands te verwerven.

Op naar de eindstreep is een leergang Nederlands bedoeld voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de taal al beheersen. Deze leergang bestaat uit een studieboek, een dvd met audio- en filmfragmenten en een website met interactieve oefeningen en uitgebreid docentenmateriaal.
Naast de taalverwerving wordt er specifiek aandacht besteed aan studievaardigheden zoals een presentatie geven, informatie zoeken en argumenteren.

Met Op naar de eindstreep werken de studenten van niveau A2 naar de eindstreep die zij moeten halen om toegelaten te worden tot een studie in Nederland: niveau B2 van het Europees Referentiekader.
Daarnaast is het boek ook heel geschikt voor (groepen) Duitstaligen die in hun eigen land Nederlands willen leren.

Deze leergang kan als vervolg gebruikt worden op In de startblokken, Nederlands voor Duitstaligen van Berna de Boer e.a., waarin gewerkt wordt van beginnersniveau tot niveau A2.

Auteurs

Henny Taks

Henny Taks is verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.


Katja Verbruggen

Katja Verbruggen is werkzaam bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht, waar zij NT2-lessen geeft aan hoger opgeleiden.