Nota bene! Bekijk groter

Nota bene!

Cursus schrijfvaardigheid hoogopgeleide anderstaligen

Verkrijgbaar

27,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2007, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Hoogopgeleide anderstaligen hebben veel oefening nodig in het schrijven van formele teksten in het Nederlands zoals zakelijke brieven, sollicitatiebrieven of opleidingsverslagen ook als zij een (ver)gevorderd niveau van het Nederlands hebben. Met behulp van dit boek kunnen zij hun schrijfvaardigheid verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgen in het schrijven.

Nota Bene! bestaat uit vier modules en een naslagwerk. De eerste drie modules zijn gericht op het proces van het schrijven, de structuur van teksten, en de stijl. In de vierde module wordt de schrijfvorm brieven behandeld. In het naslagwerk staat alles wat betrekking heeft op vormaspecten: de grammaticale regels van het Nederlands en regels voor spelling en interpunctie.

In het hele boek staat het oefenen in reële schrijfsituaties centraal, door middel van een ruim aanbod van schrijfopdrachten. Ook de reflectie op het schrijven krijgt aandacht in Nota Bene! Zo worden cursisten gestimuleerd om na te denken over het schriftelijk taalgebruik, zowel over inhoudelijke verbanden in teksten als over spelling en grammatica.

Dit schrijfvaardigheidsboek is bedoeld voor volwassen anderstaligen met een niveau van het Nederlands vergelijkbaar met dat van programma II van het Staatsexamen NT2, of niveau B2 van het Common European Framework of Reference.

De auteurs zijn werkzaam bij het Universitair Taal- en Communicatiecentrum Nijmegen. José Bakx is medeauteur van Dixi! Cursus spreekvaardigheid voor hoogopgeleide anderstaligen.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

José Bakx


Lidy Zijlmans


Marij Bernards


Annemiek de Vries