De kleine dood Bekijk groter

De kleine dood

Moldaviet 10

9789078068402

Verkrijgbaar

Deel 10 in de Moldaviet-reeks met de mooiste korte verhalen uit de Tsjechische literatuur. Van Milos Urban, een van de grote namen in de huidige Tsjechische literatuur.

Meer details

8,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2009
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.
Extra 10,5 x 16,5 cm

Meer informatie

Wanneer een jonge man na jaren een oude jeugdvriendin tegenkomt, laait het oude vuur tussen hen weer op. Ze besluiten een uitstapje te maken naar het bos om daar de liefde te bedrijven. Tot schrik van de jongeman verkrampt de vriendin op het hoogtepunt van de vrijpartij: een 'petite mort'. Radeloos, denkend dat ze dood is, probeert hij zich van de jonge vrouw te ontdoen.
Maar is ze wel dood? Kan hij haar redden? En hoe zal zij reageren?

De kleine dood is een van de sinistere verhalen uit de bundel Mrtvý holky (Dooie meiden) uit 2007, waarin vanuit een origineel perspectief de vaak merkwaardige, tragische, perverse aspecten van relaties tussen mannen en vrouwen worden belicht.
Hoewel een morbide toon overheerst hebben de verhalen vaak ook iets komisch, zoals in De kleine dood, waar het vele gehannes met het lichaam van de vrouw haast als een klucht aandoet.

Vertaling en nawoord Edgar de Bruin

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Milos Urban

Milos Urban is vooral bekend van zijn bestseller De wraak van de bouwmeesters, die inmiddels in vijftien talen is verschenen – onder meer in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Hij is een van de grote namen in de huidige Tsjechische literatuur en heeft een tiental romans op zijn naam staan. Vaak zijn het literaire thrillers, met de nadruk op het literaire aspect, die gaan over maatschappelijke thema's als religie, vooruitgang, milieu en politiek.