Gebed zonder eind Bekijk groter

Gebed zonder eind

9789491921032

Verkrijgbaar

Een verhalenbundel over heimwee, loyaliteit en historisch besef.

Meer details

15,45 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Uitgeverij Jurgen Maas
Jaar van uitgave 2014
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Gebed zonder eind begint met een oorlogsverklaring van de Marokkaanse koning Hassan II en eindigt met een liefdesverklaring aan het water van het Zuiderbad in Amsterdam. Tussen deze uitersten maakt Asis Aynan ons deelgenoot van zijn schaamte en de worsteling van zijn thuisloosheid af te komen. Al schrijvende weet hij door reizen over land en in het hoofd de deken van pessimisme van zich te af te werpen. Gebed zonder eind is een verhalenbundel over heimwee, loyaliteit en historisch besef.

Geert Mak over Gebed zonder eind: 'Fascinerende reisimpressies, over Marokko, Europa en het leven. En wat kan die Amsterdamse Berber mooi schrijven: wild, geestig, erudiet, warm en zeldzaam eerlijk!'

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Asis Aynan

Asis Aynan is schrijver en docent aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij debuteerde in 2007 met de eigenzinnige herinneringsbundel Veldslag en andere herinneringen. Samen met Hassan Bahara schreef hij het verrassende Ik, Driss, over een gastarbeidersliefde. In 2014 verscheen zijn verhalenbundel Gebed zonder eind, waarover Geert Mak zei: ‘Fascinerende reisimpressies over Marokko, Europa en het leven. En wat kan die Amsterdamse Berber mooi schrijven: wild, geestig, erudiet, warm en zeldzaam eerlijk!’ Asis Aynan is de bedenker van de Berberbibliotheek en columnist van ZemZem.