Nieuw Tandafslag Bekijk groter

Tandafslag

9789079202720

Verkrijgbaar

Deze bundel toont in een uitgesproken muzikale taal de vele paradoxen van het verlangen. De allereerste uitgave van het balanseer, met de oerversie van Tandafslag en de verhalen uit Patogeen Halogeen, eindelijk opnieuw beschikbaar.

Meer details

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverijhet balanseer
Jaar van uitgave2020
Bindwijzepaperback met flappen
Aantal pagina's336p.

Meer informatie

“Ze hielden een broeierig tuin- en vloerfestijn met rijst en honig, knurtzel en papegraai, versmolten killebeschuit en bikkerteen, stapten dan over op astrogeen met puur stijfsel, afgedempt fruitsel, brassend tiereluit dat ze heftig grazend van de pisnatte vloer oplikten, waarna zich de hevigste kolieken, darmwoestenijen en buikjicht voordeden tot in het half nachtelijk vergaan.”

De allereerste uitgave van het balanseer is eindelijk opnieuw beschikbaar!
Deze editie is de oerversie van Tandafslag, waarin ook de verhalen uit Patogeen Halogeen zijn opgenomen.
Een must voor iedere avon­tuurlijke lezer!

Deze bundel toont in een uitgesproken muzikale taal de vele paradoxen van het verlangen. De erotiek van de taal mag dan een van de meest misbruikte slogans in de literaire wereld zijn, hier is hij voor één keer volledig op zijn plaats. De verhalen reduceren het verlangen niet tot een sommetje van lust en pijn. Ze vermengen die twee, maken er een heksen­brouwsel van en betoveren daarmee de lezer.

“Bij elke blik die je op Tandafslag werpt en bij elke nieuwe lectuur blijken de verhalen nog rijker, inventiever, grappiger én afgrondelijker dan je gedacht had.” - Bart Vervaeck

Auteurs

C.C. Krijgelmans

C.C. Krijgelmans werd geboren in Aalst op 9/1/1934. Publiceerde in Nieuw Vlaams Tijdschrift en Randstad en in 1961 selecteert Ivo Michiels een romanfragment van De Hunnen voor de bloemlezing 13 Vlamingen. Van hem verschenen verder: Messiah (Bezige Bij, 1961), Homunculi (Bezige Bij, 1967, Arkprijs van het vrije woord 1968), Spaanse vlieg! (Bezige Bij 1984) en de theatertekst Het Autonoom (Nieuwzuid, #16 jaargang 4).

Hij zag recent nog werk opgenomen in de toonaangevende bloemlezing De Nederlandse en Vlaamse Literatuur vanaf 1880 in 250 verhalen die werd samengesteld door Joost Zwagerman.