Blijf bij ons Bekijk groter

Blijf bij ons

Moldaviet 27

9789491738425

Verkrijgbaar

Marek Šindelka legt haarfijn de kracht van de taal bloot en confronteert ons met alle ongemakken, venijnigheden en de daaruit voortvloeiende hilarische momenten.

Meer details

12,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Voetnoot
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 80p.
Extra 19 x 13 cm

Meer informatie

'Blijf bij ons' is de kreet van de tv-presentator waarmee hij de kijkers aanspoort niet weg te zappen. Maar het is ook een roep tegen eenzaamheid. Eenzaamheid wanneer mensen langs elkaar heen praten, zoals in de langzamerhand doodgebloede relatie tussen de tv-presentator en zijn partner Andrea. Marek Šindelka legt haarfijn de kracht van de taal bloot en confronteert ons met alle ongemakken, venijnigheden en de daaruit voortvloeiende hilarische momenten, kortom de miscommunicatie die tussen de moderne mensen bestaat en waarop relaties stuklopen. Of zoals Šindelka zelf zegt: 'We hebben de ander nodig om onszelf te zien. Desondanks krijgen we een vertekend beeld en onze relatie wordt er een van ongelukkige afhankelijkheid die niets goeds kan brengen.' Marek Šindelka (1984) grossiert tegenwoordig in prijzen. Al bij zijn debuut in 2006 ontving hij voor zijn dichtbundel Strychnine de Jirí Orten Prijs en in 2011 kreeg hij voor de verhalenbundel Blijf bij ons de Magnesia Litera Prijs. Uit deze bundel verscheen eerder in de Moldaviet-reeks (#21) het verhaal Polaroid, en nu het titelverhaal.

Vertaling en nawoord: Edgar de Bruin, Amsterdam

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Marek Sindelka

De jonge Marek Sindelka [1984] debuteerde in 2006 als dichter met de bundel Strychnine, waarvoor hij werd onderscheiden met de Jiri Orten Prijs. Twee jaar later verscheen zijn eerste roman, De vergissing, die goed onthaald werd door zowel de critici als de lezers. Deze roman werd in 2011 omgewerkt tot een graphic novel. Marek Sindelka wordt gezien als een van de grootste talenten van de Tsjechische literatuur.