Nest Bekijk groter

Nest

9789075995107

Sold out

In deze speelse vertelling wekt Leen Huet Maria Rubens, moeder van, opnieuw tot leven.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij Amerika
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 44p.

Meer informatie

Maria Rubens, moeder van, zit op het dak van een huis in de Kloosterstraat en blikt terug op haar verrassende leven vóor en ná de dood.

In deze speelse vertelling wekt Leen Huet een bijzondere Antwerpse vrouw opnieuw tot leven. Met als bijlage: twee authentieke brieven van Maria Rubens, geschreven in 1571.

Nest is het resultaat van de Expert Class book design 2018 van het Plantin Instituut voor Typografie, o.l.v. de docenten Antoon De Vylder en Paul Verrept. De uitgave is een intitiatief van Paul Verrept. Het boekontwerp is van Kris Van Elshocht.

Auteurs

Leen Huet

Leen Huet (Hoogstraten, 1966) is auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KU Leuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië). Sinds 1991 woont ze in Leuven.
Kunst en literatuur zijn haar belangrijkste thema’s en inspiratiebronnen. Als geen ander weet Leen Huet haar bewondering voor zowel de grote meesters, bizarre kunstenaars en vergeten schrijvers op de lezer over te dragen.
Ze publiceerde bijdragen in De Morgen (columns Oud papier [over haar ontdekkingen op de tweedehandsboekenmarkt] en Rafels), De Standaard, Knack (column en blog), Stripgids (met onder andere een rubriek over opmerkelijke vrouwelijke stripfiguren), het Nieuw Wereldtijdschrift (met een reeks over bizarre schilderijen in de Belgische musea), De Brakke Hond, Dietsche Warande & Belfort, De Gids, Kunst en Cultuur, Surplus, Zacht Lawijd, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen.
(Foto: Rob Stevens)