Een goed lied zingt zichzelf Bekijk groter

Een goed lied zingt zichzelf

Hoe schrijf ik een kinderlied?

9789088507397

Verkrijgbaar

In dit boek legt Jeroen uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem in zijn werk gaat. Hij gaat onder andere in op rijm, metrum, liedstructuur, stijl en culturele context. Daarnaast is er in het boek aandacht voor het liedjes schrijven mét kinderen.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 102p.

Meer informatie

De kinderliedjes van Jeroen Schipper worden steeds bekender op de basisschool, maar ook daarbuiten. Ze spreken de doelgroep aan en zijn makkelijk inzetbaar. Inmiddels publiceerde hij drie liedbundels: Rood rood mannetje, Daar komt de boegieman! en Swingen als een kangoeroe. Maar zijn liedjes zijn ook bekend van Sesamstraat, 123 Zing en de Kleuteruniversiteit. Zo zijn Vrij, Welles Nietes, Fruitsalade en Pepernoot taaitaai chocola op heel veel scholen populair.

In dit boek legt Jeroen uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem in zijn werk gaat. Hij gaat onder andere in op rijm, metrum, liedstructuur, stijl en culturele context. Daarnaast is er in het boek aandacht voor het liedjes schrijven mét kinderen. Het is een boek vol met tips en voorbeelden. Op de bijbehorende website vind je luisterfragmenten bij alle voorbeelden uit het boek.

Een goed lied zingt zichzelf is bedoeld voor leerkrachten, liedjesschrijvers en iedereen die zelf aan de slag wil met kinderliedjes of er wat meer van wil weten.

Auteurs

Jeroen Schipper

Jeroen Schipper is naast muzikant en liedjesmaker ook vakdocent muziek in het regulier en speciaal basisonderwijs en ZZP-er als Jeroen Schipper Muzikale Zaken. Dagelijks zingt hij liedjes met 'zijn' kinderen hij treed met zijn liedjes op in theaters door het hele land.