Randy Newman Bekijk groter

Randy Newman

9789462673243

Verkrijgbaar

Over de beste Amerikaanse songschrijver van de afgelopen 50 jaar, absoluut buitenbeentje in de wereld van de rockmuziek en componist van een tijdloos oeuvre. Met veertig popartcollages van grafisch artiest Antoine Lamon.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

Met illustraties van Antoine Lamon

Randy Newman is de beste Amerikaanse songschrijver van de laatste vijftig jaar. Dat vindt ook Bob Dylan. Nochtans is Newman een absoluut buitenbeentje in de wereld van de rockmuziek. Zijn songs zijn op muziek gezette kortverhalen, voorzien van filmische arrangementen. Newmans pianospel toont de invloed van Fats Domino en Ray Charles. Zijn stem klinkt zwart, en zijn teksten zitten vol ironie en sarcasme.

Wouter Bulckaert gaat in Randy Newman op zoek naar hoe Newman tegelijkertijd Amerika een spiegel voorhoudt én de liefde voor zijn land uitspreekt. En hij toont aan dat er achter de schrijver van populaire deuntjes als ‘You’ve Got a Friend in Me’ en ‘Short People’ een componist van een tijdloos oeuvre schuilgaat. Grafisch artiest Antoine Lamon vat de persoon en het werk van Newman in veertig popartcollages.

Ook beschikbaar als e-book via Standaard Boekhandel

Wouter Bulckaert en Antoine Lamone

Wouter Bulckaert en Antoine Lamone

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Wouter Bulckaert

Wouter Bulckaert schreef eerder Ry Cooder. Meester in de schaduw (EPO, 2016) en JJ Cale. Troubadour in de woestijn (EPO, 2018). Hij voorziet elke maand een klassieke rockplaat van woord en verhaal op Classic Album Monday in Bar Mirwaar in zijn thuisstad Gent.
© Foto: Caroline Boudry


Persartikels

De Volkskrant (17/02/2022) - "Gedreven biografie over Randy Newman als muzikant" - korte boekrecensie - lezen

Radio 1 - Interne Keuken (15/1/2022) - "Wouter Bulckaert heeft een biografie geschreven van Randy Newman waarin hij zijn liedjes en zijn stijl filleert. Die stijl is scherp en provocerend. Hij legt uit waarom de ironie van Randy Newman zo vaak wordt misbegrepen." - herbeluisteren