Quotes | Zwijg, allochtoon!

Datum:

De 15-03-2018 19:30

Beschrijving:

Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

Rachida Lamrabet werd als juriste bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia ontslagen omwille van een opiniestuk over de boerka. Vertrekkend vanuit de boerka-affaire zoekt Rachida Lamrabet in het essay Zwijg, allochtoon! een antwoord op een aantal ongemakkelijke vragen. Geldt de vrijheid van meningsuiting voor iedereen of veranderen de regels als mensen met een andere origine zich in het publieke of artistieke debat mengen? Kan ‘allochtone’ kunst of literatuur eigenlijk wel kunst of literatuur zijn? Een essay over identiteit, racisme, het vrouwenlichaam als inzet van de strijd om de vrijheid, en onze bange samenleving.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Standaardprijs - 5.00
Reductieprijs - 4.00
Sociale prijs - 2.50
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Plaats

Bibliotheek De Krook - lokaal: De Blauwe Vogel (verdieping: -1)
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

www.vormingplusgent-eeklo.be/quotes-zwijg-allochtoon