Ontbijtlezing - Naima Charkaoui over 'Racisme'

Datum:

Van 19-02-2020 09:00 tot 19-02-2020 11:30

Beschrijving:

Naima Charkaoui over racisme

Racisme doet iets met mensen, dat laat Naima Charkaoui aan de hand van tientallen voorbeelden zien in haar boek ‘Racisme’. Het is dan ook een vurig pleidooi voor meer slachtofferhulp. Volgens haar gaat het in het debat over het racisme veel te weinig over de ondersteuning van de slachtoffers van dit racisme. In haar boek reikt Naima handvaten aan om met de gevolgen om te gaan en focust ze op veerkracht, weerbaarheid en hoop. Naima komt hierover vertellen en gaat graag met het publiek in gesprek. Naima Charkaoui is politicologe en werkt rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit.

Organisator van deze lezing is de Stadsacademie. Dit is geen school of instituut met leraren en docenten, wel met wijkbewoners en organisaties uit de wijk. Leren doe je hier dus van en met de buren. Samen bepaal je waarover je wil bijleren. In de Stadsacademie van Brussel Centrum, ondersteund door Citizenne en het lokaal dienstencentrum Het Anker, werken we aan een zorgzame en participatieve buurt. Waar mensen zorgen voor elkaar en iedereen een plek heeft. Waar mensen elkaar ontmoeten in diversiteit, voorbij vooroordelen. Om elkaar beter te leren kennen en (voor)oordelen in vraag te stellen, organiseert de Stadsacademie activiteiten, zoals deze lezing in samenwerking met het BOp. Meer informatie op www.citizenne.be/stadsacademie.

Praktisch

Ontbijt vanaf 9 uur, lezing vanaf 10 uur. Lezing zowel in het Nederlands als het Frans. Gratis, maar graag reserveren via deze link.

Plaats

BOp (Brussels Ouderenplatform) - Zaterdagplein 6, 1000 Brussel (zaal 1ste verdieping BOp)

  • Een vurig pleidooi voor ondersteuning van de slachtoffers van racisme, met een focus op veerkracht, weerbaarheid en hoop.

    20,00 €