Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten

Quotes | Naima Charkaoui - Racisme. Over wonden en veerkracht

Datum:

De 06-06-2019 19:30

Beschrijving:

Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.

In het boek Racisme. Over wonden en veerkracht pleit Naima Charkaoui vurig voor meer slachtoffercultuur als het over racisme gaat. Aan de hand van tientallen voorbeelden toont ze hoe racisme iets doet met mensen. Ze reikt handvatten aan om met de gevolgen om te gaan en focust op veerkracht, weerbaarheid en hoop. Praktische info

Naïma Charkaoui is momenteel beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat en was meer dan 10 jaar coördinator van het Minderhedenforum, een koepel van organisaties van etnisch-culturele minderheden. Als dochter van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder, groeide ze op in West-Vlaanderen en studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Gent.

Tina de Gendt is historica en journalist. Haar onderzoek naar de Gentse migratiegeschiedenis resulteerde in het boek 'Turkije aan de Leie' (Lannoo, 2014), dat de basis vormde voor onder meer ‘Blijven Plakken’ (STAM) en ‘Straffe Gasten’ (MIAT).

Standaardprijs - 5.00 Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00

Schrijf je hier in

Plaats

Bibliotheek De Krook - lokaal: De Blauwe Vogel (verdieping: -1) - Miriam Makebaplein 1 9000 Gent

  • Een vurig pleidooi voor ondersteuning van de slachtoffers van racisme, met een focus op veerkracht, weerbaarheid en hoop.

    20,00 €

Activiteiten

Momenteel geen aankomende activiteiten