De kortere werkweek: laten we er gewoon mee beginnen!

Datum:

Van 06-02-2019 19:30 tot 06-02-2019 21:00

Beschrijving:

In mei 2015 organiseerde deBuren een debat over de kortere werkweek. Intussen hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Zo start de Vlaamse vrouwenvereniging Femma in januari een experiment met de 30-urige werkweek en heeft het nieuwe gemeentebestuur van Amsterdam ook concrete plannen. Welke projecten zijn er en valt er al iets te concluderen?

deBuren en denktank Minerva organiseren een discussie met Olivier Pintelon (kernlid bij denktank Minerva en auteur van De strijd om tijd), Riet Ory (adjunct algemeen directeur bij Femma), Monique Kremer (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit van Amsterdam) en Caroline Deiteren (coördinator sociaal beleid bij werkgeversorganisatie UNIZO). Moderator is journalist Chris De Nijs (VRT, expert arbeidsmarkt).

Gratis toegang. Reserveren aanbevolen. Meer info en reserveren

Plaats

deBuren - Leopoldstraat 6, Brussel

  • Is het een natuurwet dat het spitsuur van ons leven bestaat uit rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Een inspirerend verhaal over hoe mannen en vrouwen morgen werk, zorg, engagement en me-time kunnen combineren.

    20,00 €