Film "De beklimming van de berg Alzheimer"

Datum:

De 19-09-2017 20:00

Beschrijving:

Op dinsdag 19 september organiseert De Companjong een film & gesprek rond jongdementie. Na de vertoning van de film “De beklimming van de berg Alzheimer” gaan we met Jurn Verschraegen (directeur expertisecentrum Dementie Vlaanderen) en één van de deelnemende koppels in gesprek.

“Een aanrader voor iedereen die van dicht of ver met jongdementie wordt geconfronteerd”

Drie mensen met jongdementie en hun partners trokken op avontuur naar de Nepalese Himalaya. Ze willen het verhaal vertellen dat achter jongdementie schuilgaat. Omdat ze véél meer zijn dan die aandoening alleen. Maar ook omdat ze een beweging willen starten waarbij mensen met én zonder dementie samen optrekken en in elkaar een bondgenoot vinden om grenzen te verleggen. Initiatiefnemer Jurn Verschraegen nam ook professor Mathieu Vandenbulcke (bekend van Topdokters) en schrijver/zanger Rick De Leeuw mee. Hun ervaringen resulteerden in een boek en de film “De beklimming van de Berg Alzheimer”.

Tickets via www.deccompanjong.be

Plaats

Hogeschool Odisee – Hospitaalstraat 23 – Sint-Nikaas

  • Drie mensen met jongdementie en hun partners maakten samen een bergtocht in de Nepalese Himalaya. Omdat ze het verhaal willen vertellen dat achter jongdementie schuilgaat. Omdat ze véél meer zijn dan die aandoening alleen.

    19,95 €