Geen gezweef! Bekijk groter

Geen gezweef!

Mindfulness zonder dat het mindfoolness wordt

9789460362187

Verkrijgbaar

Op onderzoek naar de werking, de oorsprong en de toekomst van mindfulness, want het gebruik van deze van oorsprong religieuze techniek vraagt om beleid en niet om naïviteit.

Meer details

14,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Mindfulness is populair. Op universiteiten, in ziekenhuizen en zelfs in het leger wordt het beoefend. Deze neutrale techniek werkt, is wetenschappelijk bewezen, zegt men, en is helemaal niet religieus, kortom: ‘Geen gezweef!’

In Geen gezweef! Mindfulness zonder dat het mindfoolness wordt gaat de auteur op onderzoek uit naar de werking, de oorsprong en de toekomst van mindfulness. Wat gebeurt er precies wanneer je aan mindfulness doet? Wat kun je ervan verwachten en wat niet? Wat is het belang van de religieuze oorsprong van mindfulness?

Het zou zo mooi kunnen zijn: mindfulness als voorbeeld van een nieuwe technologie die het beste van een traditionele religie op een wetenschappelijke manier opnieuw beschikbaar stelt, aangepast aan de moderne geseculariseerde maatschappij. Maar, stelt de auteur, het gebruik van deze van oorsprong religieuze techniek vraagt om beleid en niet om naïviteit. Anders verwordt mindfulness tot mindfoolness.

Auteurs

Koert van der Velde

Koert van der Velde is religiejournalist en godsdienstwetenschapper. Hij werkte jaren bij Dagblad Trouw op de redactie Religie en filosofie. Tegenwoordig werkt hij freelance.
Aan de VU promoveerde hij op het opkomende verschijnsel van religiositeit zonder geloof. Het publieksboek kwam uit onder de titel ‘Flirten met God’ – te bestellen op www.flirtenmetgod.nl/bestellen. Andere boeken van Van der Velde waren ‘Vrienden van God’ over de islam, en ‘Religieuze belevenissen’, met 100 interviews over religieuze ervaring.