Mindfulness op het werk Bekijk groter

Mindfulness op het werk

9789058719744

Verkrijgbaar

Het razend populaire mindfulness nu eindelijk ook toegepast op het werk: de stressplek bij uitstek. Voel je gelukkiger, meer ontspannen, ga doelgerichter te werk en krijg meer voor elkaar door het toepassen van mindfulness en ACT.

Meer details

15,95 € incl. btw

Datasheet

UitgeverijThema
Jaar van uitgave2015
Bindwijzepaperback
Aantal pagina's112p.

Meer informatie

Mindfulness is erg populair. En dat is niet voor niets: in onze hectische wereld snakken we naar rust, naar bezinning, naar tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in de 'doe-stand' en maar heel zelden in de 'zijn-stand'. Op het werk geldt dat nog sterker dan thuis. Daarom schreef Pieternel Dijkstra, psycholoog en o.a. bekend van Psychologie Magazine, het boek Mindfulness op het werk.

Hoe ga je om met veranderingen?
Onnodig te zeggen dat werknemers, en de organisaties die ze vormen, meer dan ooit tevoren voor grote uitdagingen staan. De omgeving verandert snel, en veruit de meeste mensen willen die veranderingen blijven volgen. Nieuwe technologie onder de knie krijgen, de innovatie en reorganisatie omarmen. En ook privé moeten ze van alles van zichzelf: een goede partner zijn, een leuke ouder, die studie doen en een spannend sociaal leven leiden.

Tijd voor een pas op de plaats
Hoe graag je ook wil en hoeveel energie je ook hebt, soms is het te veel. Soms hol je achter jezelf aan en vraag je je af of je nog leeft of juist geleefd wordt. Dan is het tijd voor even een pas op de plaats. En weer terug naar het hier en nu. Zijn in plaats van doen. Bewust ervaren dat je leeft. En daarvan genieten.

Genieten van het moment
Mindfulness is een zeer effectieve methode om dit te bereiken. Je gaat gewoonte- en reactiepatronen (automatische piloot) herkennen en leert hier beter mee om te gaan. Zo zul je je minder 'geleefd' voelen en kun je meer genieten van het moment. De rust die dat oplevert, verhoogt de kwaliteit van je leven en je werk enorm.

Auteurs

Pieternel Dijkstra

Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog en houdt zich, op diverse manieren, bezig met het welzijn van mensen en hun onderlinge relaties. Ze doet dat onder meer als schrijfster, lector, wetenschappelijk onderzoeker en trainer. Pieternel publiceerde al 20 boeken, meer dan 50 internationale wetenschappelijke artikelen en meer dan 800 artikelen over de psychologie in populaire tijdschriften.
Pieternel staat met één been in de wetenschap en met één been in de populaire psychologie. Haar missie is onder meer wetenschappelijke kennis over de psychologie te vertalen in teksten die voor iedereen begrijpelijk zijn. Op die manier kan iedereen zijn voordeel doen met wat wetenschappers onderzoeken en ontdekken. De psychologie is tenslotte van iedereen. Meer lezen: www.pieterneldijkstra.nl.