Een tuin barstensvol bloemen Bekijk groter

Een tuin barstensvol bloemen

binnen een jaar en met vaste planten

9789062240579

Verkrijgbaar

Maak in één jaar van je tuin een bloeiende, natuurlijke oase, onderhoudsarm, budgetvriendelijk en aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Geschikt voor de beginnende tuinier.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Vonk / Jan van Arkel
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 224p.
Extra geheel in kleur

Meer informatie

Ook als je maar een klein stukje grond of gras hebt, ligt een vrolijke bloementuin onder handbereik. Niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm en budgetvriendelijk, en dat binnen een jaar. Dat is in de kern de boodschap achter dit boek Een tuin barstensvol bloemen. Het laat je een bloeiende, natuurlijke oase creëren, ook in een kleine stadstuin, rijk in kleur en vorm en aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Vaste planten hebben als groot voordeel dat je tuin, eenmaal ingericht, jarenlang als vanzelf terugkomt én dat je planten steeds sterker en weerbaarder worden. Ze krijgen immers de tijd om flink hun wortels de grond in te laten groeien. Zo groeit je tuin jaarlijks verder naar een robuust, samenhangend geheel. Met als gevolg minder kwetsbaar in droge periodes, gezondere planten, meer tuinbewoners. In feite pas je principes van biodiversiteit toe. Spitten, wieden, spuiten en continue water geven worden allemaal verleden tijd met deze bloeiende tuin vol vaste planten.

Als je bij je plantenkeuze rekening houdt met vorm, hoogte, kleur en bloeiseizoen, kun je je tuin lang door laten bloeien, elke keer weer in fijne combinaties. En, door te focussen op bloeiers die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen, en andere insecten,  zal je tuin straks een pleisterplaats voor deze noodzakelijke vrienden zijn.

Een tuin barstensvol bloemen is geschikt voor een beginnende tuinier en het zal je zeker aanzetten om dit jaar je tuin eens echt lekker te verbloemen. Het levert je volop kleur en plezier op. Fijn voor jou én voor de vlinders en de bijen.

Vertaald door Alberthe Papma

Gerelateerde titels

Auteurs

Lucy Bellamy

Lucy Bellamy is een ervaren tuinierster, auteur en hoofdredacteur van het Engelse Garden Illustrated.
Veel van haar tuin-inspiratie vindt zij bij de New Perennial Movement, met name ook de tuinen van Piet Oudolf.
Dit boek is gebaseerd op haar eigen, kleine achtertuintje waar ze daadwerkelijk binnen een jaar haar tuin van een kaal grasveldje naar een bloeiende oase transformeerde, geheel gebaseerd op vaste planten.